17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCampioana europeană la gimnastică, Andreea Munteanu, premiată cu 8.000 de lei

Campioana europeană la gimnastică, Andreea Munteanu, premiată cu 8.000 de lei

Medaliata cu aur la Campionatele Europene de Gimnastică de la Sofia, Andreea Munteanu (foto), a fost premiată de Consiliul Județean Gorj, cu ajutorul Artego și al Complexului Energetic Oltenia. Suma primită de gimnasta din comuna gorjeană Bustuchin, campioană cu echipa, este de 8.000 de lei. Festivitatea de premiere a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la sediul Prefecturii Gorj. Tânăra le-a mulţumit autorităţilor judeţene pentru premiul acordat.
„De la vârsta de patru ani am început gimnastica și îmi place, sunt pasionată și sper să am foarte multe rezultate bune și o să muncesc mai mult și mai mult pentru a le obține. Fac ceea ce îmi place! Le mulțumesc celor care îmi sunt alături. Nu este ușor, dar medalia câștigată înseamnă foarte mult pentru mine!“, a spus Andreea Munteanu. „Am făcut un lucru normal, pentru că această tânără este cel mai bun ambasador al județului nostru. Este o fată care a muncit și muncește pentru a ajunge pe cele mai înalte trepte. Aici, acasă, cei din același județ cu ea, îi suntem alături. Asta am vrut, să îi arătăm că o prețuim și o admirăm“, a spus Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Mai are doi fraţi

Andreea Munteanu a plecat de mică de acasă pentru a deveni o gimnastă de performanţă la Deva. A fost înscrisă la gimnastică la vârsta de patru ani. Veniturile familiei Munteanu sunt mici și orice leu pe care îl au l-au investit în cei trei copii. Sora Andreei practică gimnastica aerobică, iar fratele cântă la vioară și vrea să urmeze cursurile Liceului de Muzică. „Ne impresionează gestul făcut de consiliul județean și ceilalți domni şi le mulțumim. Sperăm să mai fie astfel de gesturi. Este o muncă colosală tot ce face Andreea. Adelina s-a accidentat și face aerobic la Clubul Cetate din Deva. Pentru a ajunge la performanță, este nevoie de foarte multă muncă și sunt sacrificii enorme. Sunt și sacrificiile noastre, ale familiei, dar în primul rând este munca ei. De la patru ani a plecat de acasă pentru a face gimnastică și a obținut rezultate bune. Suntem foarte mândri de copiii noștri. Eu sunt șomer acum, îmi caut loc de muncă. Ne bazăm pe salariul soției. Nu vom renunța niciodată să ne ajutăm copiii“, a spus Constantin Munteanu, tatăl gimnastei de aur a Gorjului. Cristian, fratele Andreei, cântă la nunți și își ajută părinții cu bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS