25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateActuala conducere a PNL ar putea asigura interimatul până la congresul din iunie

Actuala conducere a PNL ar putea asigura interimatul până la congresul din iunie

Crin Antonescu şi Klaus Iohannis şi-au depus astăzi oficial demisiile de la şefia Partidului Naţional Liberal (PNL), iar restul conducerii a rămas în funcţie până la organizarea congresului extraordinar din iunie, scriu jurnaliştii de la gandul.info. Crin Antonescu a declarat astăzi că, în calitate de preşedinte al PNL, îşi asumă rezultatul de 15% obţinut de partid la alegerile europarlamentare, rezultat pe care l-a calificat ca fiind „un eşec”. „Îmi voi ţine cuvântul şi voi demisiona din fruntea PNL”, a anunţat el pe Facebook, în jurul orei 11.00. Antonescu şi-a depus oficial demisia într-o şedinţă de urgenţă a conducerii liberale, în vreme ce Iohannis a făcut anunţul într-o conferinţă de presă în cursul dimineţii.

În plan politic intern, după demisia lui Crin Antonescu şi Klaus Iohannis din conducerea partidului, conducerea urmează să fie asigurată până la convocarea Congresului extraordinar de secretarul general al partidului, Rareş Mănescu, şi de un număr restrâns vicepreşedinţi. O a doua variantă discutată este ca actuala conducere, deşi demisionară, să asigure interimatul până la Congres. Convocarea Congresului extraordinar urmează să aibă loc cât mai curând, cel mai probabil în luna iunie, în cadrul acestuia urmând a se stabili viitoare conducere a partidului, dar şi afilierea PNL la grupul PPE din Parlamentul European.

Surse din PNL au declarat pentru gândul că lui Klaus Iohannis i se va propune să candideze pentru preşedinţia partidului. Un posibil contracandidat al lui Iohannis urmează să fie deputatul PNL, Ludovic Orban, care a fost de la început un adversar al alianţei cu PSD, criticând conducerea PNL pentru formarea USL.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS