15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNL o va reclama la Poliţie pe Gabriela Szabo după ce aceasta a anunțat cu cine a votat

PNL o va reclama la Poliţie pe Gabriela Szabo după ce aceasta a anunțat cu cine a votat

Coordonatorul Departamentului de Analiză al PNL, Dan Mihalache, a anunţat că liberalii vor sesiza Poliţia în cazul candidatului din partea PSD la un colegiu de deputat în Ilfov, Gabriela Szabo, întrucât aceasta ar fi încălcat legislaţia electorală în momentul în care a anunţat cu cine a votat, informează Mediafax.

„Cel mai flagrant caz de încălcare a legislaţiei electorale, transmis în direct pe televiziuni îl reprezintă conduita doamnei candidat la colegiul din Ilfov, ministrul Gabriela Szabo, care nu a învăţat din păcate că atunci când se află în incinta secţiei de votare nu poate să enunţe, să exprime, numele partidelor sau alianţei politice pentru care a votat. Domnia sa a făcut acest lucru şi în incinta secţiei de votare, şi în perimetrul descris de lege şi ca atare este pasibilă de amendă sub efectul legislaţiei electorale”, a susţinut Mihalache, menţionând că va fi depusă o sesizare la Poliţie.

El a susţinut că a avut loc un „desant” în Ilfov cu premierul Victor Ponta şi cu alţi candidaţi.

Candidatul pentru funcţia de deputat Gabriel Szabo a votat, duminică, la Şcoala nr. 2 din Buftea, fiind susţinută de premierul Victor Ponta, de soţia acestuia, Daciana Sârbu, de Daniel Constantin, Gabriela Firea şi Ilie Năstase. Victor Ponta a întrebat-o pe Gabriela Szabo, după vot, cum a fost să se voteze pe ea însăşi prima dată, aceasta răspunzând: „A fost interesant”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS