21.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegeri europarlamentare: Doljul şi Mehedinţiul, în topul judeţelor cu cele mai multe sesizări privind posibile contravenţii sau infracţiuni

Alegeri europarlamentare: Doljul şi Mehedinţiul, în topul judeţelor cu cele mai multe sesizări privind posibile contravenţii sau infracţiuni

Un număr de 59 de sesizări privind posibile contravenţii sau infracţiuni la alegerile de azi au fost înregistrate de la deschiderea urnelor, cele mai multe în Bucureşti, Dâmboviţa, Dolj, Mehedinţi şi Giurgiu, şi au fost date 48 de amenzi pentru încălcarea legislaţiei electorale, potrivit Mediafax care citează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, a declarat că, din cele 59 de sesizări, 14 nu s-au confirmat.

Cele mai multe sesizări privind posibile contravenţii sau infracţiuni la alegerile europarlamentare au fost înregistrate în Bucureşti – opt, în judeţele Dâmboviţa, Dolj şi Mehedinţi – câte şapte, precum şi în Giurgiu, unde au fost patru sesizări. Acestea vor fi verificate punctual şi vor fi luate măsurile legale corespunzătoare, potrivit purtătorului de cuvânt al MAI.

Dajbog a mai spus că, de la deschiderea urnelor, au fost date 52 de amenzi, dintre care 48 pentru încălcarea legislaţiei electorale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS