13.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTot cei săraci donează pentru sinistraţii din Serbia şi Bosnia

Tot cei săraci donează pentru sinistraţii din Serbia şi Bosnia

Campania de strângere de fonduri şi alimente neperisabile pentru sinistraţii din Serbia şi Bosnia continuă până sâmbătă. Cu toate că a fost demarată la începutul acestei săptămâni, campania a atras mai mult persoane cu venituri mici, decât de pe cei înstăriţi. Reprezentanţii Prefecturii Gorj şi cei ai Societăţii de Cruce Roşie, filiala Gorj au instalat un cort în centrul oraşului, unde se află o urnă transparentă şi unde cetăţenii pot aduce şi alimente neperisabile sau alte obiecte pentru ajutorarea persoanelor sinistrate din cele două ţări.
Potrivit reprezentanţilor Crucii Roşii, mulţi pensionari au venit să doneze sume modice de bani şi mai puţin persoane cu posibilităţi materiale însemnate. La cortul din centrul municipiului a sosit şi un bătrân care, din cauza problemelor de sănătate, abia a ajuns până lângă urna în care a introdus câteva bancnote.

Un actor,
cea mai mare donaţie

Grigore Richter, directorul Crucii Roșii, filiala Gorj a declarat că cei mai darnici au fost pensionarii care nu au un venit mare pe lună, iar cea mai mare donaţie a venit din partea unui actor, respectiv o sută de lei. Şi un politician local a donat suma de 50 de lei.
„Nu putem să ştim câţi bani s-au strâns exact până acum. Campania se va încheia sâmbătă seară, iar luni o să ştim precis. Vom chema oricum presa locală la desigilarea urnei şi vom face monetarul. Să sperăm că se strânge ceva. Durerea mare este alta, că tot oamenii necăjiţi şi săraci dau bani. M-a impresionat un pensionar care abia s-a târât până la urnă. Au venit persoane care ne-au spus că nu au decât pensii de 500 de lei şi au lăsat câte 10-20 de lei. Să sperăm că se vor mobiliza şi oamenii mai cu dare de mână şi, mai ales, societăţile comerciale. Mai avem şi un cont unde pot fi făcute donaţii. La finalul campaniei vom lua extrasul de cont să vedem câţi bani s-au strâns şi apoi o să-i transmitem să ajungă la sinistraţi. Alimente nu au fost aduse prea multe: nişte plase cu ulei. A venit un actor care a donat o sută de lei şi un politician cu 50 de lei. Îi aşteptăm şi pe ceilalţi“, a precizat Grigore Richter, directorul Crucii Roșii, filiala Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS