15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMihai Stoica află azi dacă va fi sau nu eliberat din arest

Mihai Stoica află azi dacă va fi sau nu eliberat din arest

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti judecă azi contestaţia depusă de Mihai Stoica, fostul manager al echipei Steaua Bucureşti privind condamnarea sa din Dosarul Transferurilor, informează adevarul.ro. Concret, Mihai Stoica află azi dacă va fi judecat în continuare în arest sau dacă va fi judecat în liberate.

La termenul precedent, magistraţii au amânat judecarea contestaţiei privind anularea pedepsei pentru 23 mai, judecarea contestaţiei lui Cristi Borcea este în curs de desfăşurare.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis să amâne judecarea contestaţiei în anulare formulată de Mihai Stoica întrucât avocaţii acestuia au depus la dosar minuta unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) privind aplicarea prescripţiei penale. Potrivit acestei decizii, prescripţia este o instituţie autonomă, motiv pentru care magistraţii o pot aplica în funcţie de Codul penal – fie cel vechi, fie cel nou – în funcţie de cel care îi este mai favorabil inculpatului. Judecătorii CAB au decis să amâne discutarea acestei contestaţii pentru că motivarea deciziei ICCJ nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

Mihai Stoica a fost condamnat pe 4 martie în dosarul „Transferurilor” la trei ani şi şase luni de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS