15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE a luat măsurile organizatorice pentru buna desfăşurare a procesului de votare în străinătate

MAE a luat măsurile organizatorice pentru buna desfăşurare a procesului de votare în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe a luat măsurile organizatorice pentru buna desfăşurare a procesului de votare în străinătate, în conformitate cu atribuţiile ce-i revin prin lege.
Cetăţenii români cu drept de vot, din străinătate, sunt aşteptaţi la urne, la secţiile de votare comunicate anterior şi indicate pe site-ul MAE, link: http://www.mae.ro/sites/default/files/file/2014/alegeri_europarlamentare/2014.04.30_lista_sectiilor_de_votare.pdf.
Intervalul orar în care se poate vota este acelaşi ca în România. Votarea începe la ora 7.00, ora locală şi se desfăşoară până la ora 21.00, ora locală, când secţia de votare se închide.
Specificul votului în străinătate este că, datorită diferenţelor de fus orar, votul începe în afara ţării în cele două secţii de vot din Australia (Canberra şi Sydney), în seara zilei de sâmbătă, 24 mai, ora 00.00, ora României (ora 7.00, ora locală) şi se termină în secţiile de vot de pe coasta de Vest a SUA (secţia de vot de la Los Angeles) şi Canada (la Vancouver),  în cursul dimineţii de luni, 26 mai, ora 7.00, ora României (ora 21.00, ora locală).
În vederea unei informări corecte şi operative cu privire la procedura electorală, Ministerul Afacerilor Externe a creat pe site-ul instituţiei, ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare, de la începutul lunii aprilie, o secţiune special dedicată alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European, link: http://www.mae.ro/node/25786, actualizată în timp util cu toate informaţiile disponibile.
Toate detaliile privind procedura de vot sunt disponibile accesând „Ghidul alegătorului român din străinătate”, material realizat de MAE în colaborare cu AEP, disponibil şi el în cadrul secţiunii dedicate alegerilor europarlamentare de pe site-ul MAE şi al misiunilor diplomatice, link: http://www.mae.ro/sites/default/files/file/pdf/ghidul_alegĂtorului_romÂn_din_strĂinĂtate-alegeri_pe_2014.pdf.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS