15.3 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInvestiţii majore în patru şcoli din Craiova

Investiţii majore în patru şcoli din Craiova

http://www.youtube.com/watch?v=ODKS5KkyUZ8

Colegiul Naţional „Carol I“, Colegiul Naţional „Ştefan Odobleja“, Liceul „George Bibescu“ şi Colegiul Naţional „Elena Cuza“ vor primi bani pentru lucrări de consolidare, modernizare, precum şi pentru continuarea investiţiilor începute şi sistate din lipsa finanţărilor. Anunţul a fost făcut de primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, la festivitatea aniversară a Colegiului „Carol I“.
În acest an, potrivit primarului, la Colegiul Naţional „Carol I“ vor începe lucrările la corpul central al clădirii şi la Opera Română Craiova. În prezent, este în lucru proiectul tehnic, care va fi gata peste câteva luni.
„S-au alocat 900.000 de lei pentru proiectul de reabilitare şi consolidare corp central şi Teatrul Liric. Probabil că va dura patru-cinci luni proiectul tehnic şi poate chiar mai mult, pentru că la Opera Română trebuie lucrat mai mult. Este nevoie de o adevărată dantelărie şi de păstrarea acusticii sălii, pentru că nu vrem să avem parte de surpriza de la filarmonică, unde după lucrări s-a mai pierdut din acustica sălii. Opera Română are una dintre sălile cu cea mai bună acustică din ţară şi aşa vrem să rămână“, a spus primarul.
Municipalitatea nu are emoţii în privinţa realizării lucrărilor, chiar dacă este nevoie de specialişti pentru a restaura pictura din interior. „Se vor găsi firme care să lucreze, aşa cum s-au găsit şi pentru Muzeul de Artă şi Muzeul Olteniei“, a mai spus Olguţa Vasilescu. Pentru acest an, s-au alocat 2.917.000 de lei, iar o parte din bani vor fi acordaţi pentru gardul unităţii de învăţământ. Odată ce vor începe lucrările la corpul central, elevii vor învăţa în alte două clădiri, un cămin şi cantina, aflate în lucru de anul trecut şi pentru amenajarea cărora în 2013 s-au alocat 1.014.800 de lei, adică zece miliarde de lei vechi. Aceste clădiri au beneficiat de instalaţie termică nouă, de parchet şi de schimbarea uşilor şi, după terminarea lucrărilor de consolidare, vor fi date unor instituţii publice. „Colegiul «Carol I», odată ce va avea corpul central amenajat, nu va mai avea nevoie de celelalte construcţii şi le vom da unor instituţii publice. Vom face intrare separată de cea a elevilor“, a declarat primarul Craiovei.
 
Se vor continua lucrările începute

Pentru anul acesta, pe lista de investiţii a fost trecut de curând Colegiul Naţional „Ştefan Odobleja“, care va primi suma de 2.748.000 de lei pentru lucrări de reparaţii, şi Liceul „George Bibescu“ din Craiova, pentru care s-au prevăzut 14.848.000 de lei. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, banii provin de la Ministerul Dezvoltării şi sunt alocaţi pentru a continua proiectele începute din fonduri europene. De sprijin financiar va beneficia şi Colegiul Naţional „Elena Cuza“, care va continua reabilitarea. Potrivit municipalităţii, până în prezent, au beneficiat de lucrări de reparaţii 62 de unităţi de învăţământ din Craiova şi mai sunt şcoli care au nevoie de investiţii. Pentru acest lucru, directorii trebuie să depună solicitări la Primăria Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS