19.2 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArmata din Thailanda a instaurat legea marţială

Armata din Thailanda a instaurat legea marţială

Armata thailandeză a decretat astăzi legea marţială în regat, care de mai multe luni este afectat de o criză politică gravă şi manifestaţii antiguvernamentale, soldate cu 28 de morţi şi sute de răniţi, scrie Curierul Naţional. „Instaurarea legii marţiale nu este o lovitură de stat”, ci are scopul de a „restabili ordinea publică şi pacea. Populaţia trebuie să-şi trăiască viaţa normal în continuare”, a asigurat armata într-un anunţ făcut la o televiziune controlată de militari. Un consilier guvernamental a declarat ulterior că Guvernul interimar nu a fost consultat cu privire la această decizie şi îşi va păstra atribuţiile.

Statele Unite ale Americii au avertizat că Legea marţială decretată de către armata thailandeză este necesar să aibă un caracter „temporar” şi să nu afecteze democraţia.

Legea marţială este un sistem legal care este folosit (de obicei după un anunţ oficial) atunci când o autoritate militară preia controlul în locul administraţiei civile obişnuite. De obicei legea marţială suprimă unele dintre drepturile individuale ale cetățenilor, limitează durata unui proces şi prevede pedepse mai dure decât în mod obişnuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS