16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePetrecere cu mici, bere şi muzică în centrul Craiovei

Petrecere cu mici, bere şi muzică în centrul Craiovei

\n

Piaţa „Mihai Viteazul“ din Craiova s-a transformat la sfârşitul săptămânii în parc de distracţii. Timp de trei zile, în centrul oraşului, a poposit „Caravana lui Axinte“, un festival care a combinat mititeii cu berea şi concursurile cu muzica.

Distracţia a început vineri seară şi a continuat sâmbătă şi duminică, atunci când craiovenii au ieşit în număr mare la mesele amplasate în faţa scenei. Ploaia a „spălat“ centrul orașului în primele ore ale după-amiezei de sâmbătă, dar apoi soarele i-a scos din case pe craioveni. Cei care au început să umple treptat centrul Craiovei au fost părinţii şi bunicii însoţiţi de copii. Unii s-au aşezat la mese şi au comandat mici, cârnăciori şi bere, iar pentru copii sucuri, alţii s-au îndreptat către locurile de joacă pentru cei mici.
Una dintre atracţii au fost maşinuţele electrice în care prichindeii însoţiţi de părinţi au văzut, unii pentru prima dată, cum este să ţii volanul în mână. Preţul de şapte lei pentru o tură de trei minute a lăsat, însă, multe maşinuţe trase pe dreapta până spre seară, când în centru au început să sosească adolescenţii puşi pe distracţie. Alt punct de interes, în ciuda preţului piperat, au fost baloanele gonflabile plutitoare într-un perimetru de câteva zeci de metri pătraţi, umplut cu apă. Copiii au trăit senzaţia de a se afla în interiorul baloanelor fără a se uda. Pentru cinci minute de distracţie, părinţii sau bunicii au plătit zece lei. Cele mai căutate au fost, însă trambulinele cu corzi elastice, unde copiii au aşteptat şi o jumătate de oră pentru a trăi senzaţia de a „dansa“ în  aer. Preţul a fost acelaşi: zece lei pentru cinci minute. Alte două trambuline, destinate însă celor mai mari, au atras şi ele atenţia mai ales prin ţipetele care concurau muzica. O tiribombă tip sandviş îi dădea peste cap de nenumărate ori pe doritorii de senzaţii tari. După circa trei minute, cât dura „frământarea“, unii ieşeau ameţiţi, alţii mai doreau o tură.
Toate acestea plus spectacolul de pe scenă puteau fi privite de la mesele aşezate ca la un bâlci adevărat. Aici, craiovenii s-au delectat cu mici, cârnaţi şi bere, produse care le-au scos câteva zeci de lei din buzunar. „Un mic a costat 2,5 lei, o bere – 3,5 lei. Cu ce am mai plătit pentru distracţia copilului nu am «scăpat» fără o sută de lei“, a recunoscut Florin. „Abia am găsit o masă. Ce-i drept, am venit puţin mai târziu. La mâncare, preţurile sunt cam la fel ca la orice spectacol din acesta. Mă bucur că au fost amenajate locurile de joacă pentru copii. Chiar dacă preţurile au fost cam mari, copiii au făcut mişcare“, a spus Raluca, mamă a doi copii.  
Spre seară, centrul a devenit neîncăpător pentru tineri. Îmbrăcaţi fistichiu, ei au dansat pe muzica lui Matteo, Alex Velea sau Sylvie. Recitaluri au susţinut şi actorii Radu Pietreanu şi Florin Petrescu, cunoscut ca Axinte de la Vacanţa Mare, şi Lorena, gazdă a emisiunilor TV cu tematică folclorică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS