19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConstanţa: Protest în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime

Constanţa: Protest în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime

Aproximativ 300 de angajaţi din Portul Constanţa protestează în această dimineaţă, în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime (APM), nemulţumiţi că 13% dintre acţiunile APM ar urma să treacă la Consiliul Local Constanţa, ceea ce va însemna că Ministerul Transporturilor nu va mai fi acţionar majoritar. Potrivit b1.ro, angajaţii au anunţat că vor ieşi în stradă timp de trei zile pentru a-şi striga nemulţumirile. Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a anunţat că a cerut un punct de vedere de la Comisia Europeană şi abia după primirea acestuia se va lua o decizie.

Şi membrii organizaţiei patronale „Operatorul portuar” Constanţa au anunţat că îşi suspendă activitatea, pentru a se alătura protestelor, astfel că activitatea în port riscă să se blocheze.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare, Mircea Burlac, a anunţat că protestele angajaţilor din Portul Constanţa vor continua mâine şi miercuri, urmând să fie reluate după alegerile europarlamentare. Protestele vor avea loc în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, între orele 7:00 şi 9:00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS