12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul de Externe aduce 36 de ambasadori în Gorj

Ministerul de Externe aduce 36 de ambasadori în Gorj

O delegaţie formată din peste 36 de membri ai Corpului Diplomatic va fi prezentă în zilele de 17 şi 18 mai în judeţul Gorj. Ministerul de Externe a organizat o vizită de documentare pentru 36 de ambasadori, care vor vedea personal frumuseţile naturale ale judeţului Gorj, şi nu numai. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Gorj, în judeţ vor fi prezenţi, între alţii, ambasadorii următoarelor state: Belgia, Grecia, Danemarca, Polonia, Norvegia, Israel, Muntenegru, Egipt, Tunisia, Irak, Malaiezia, Chile, Uruguay, Angola, Iondonezia, Iran, Peru, Finlanda, Liban, Arabia Saudită, Slovenia sau Brazilia.

Program complex

Ambasadorii vor avea posibilitatea să afle despre tradiţiile şi meşteşugurile care se păstrează în Gorj, în special în zona submontană, mănăstiri, cule, peşteri, Muzeul Satului de la Curtişoara, Muzeul Crucilor de la Măceşu, operele brâncuşiene, Rânca, Transalpina, tradiţiile culinare, produsele bio, zecile de ansambluri populare, zonele cu încărcătură istorică şi personalităţile istoriei naţionale născute în Gorj. În acelaşi timp, debutează la Târgu Jiu, în cadrul Zilelor Oraşului, Festivalul Naţional de Teatru „Elvira Godeanu“. În deschidere, va putea fi vizionat un spectacol Cehov, în regia lui Alexandru Dabija. În măsura în care îşi vor arăta disponibilitatea, ambasadorii vor putea merge şi la teatru. „În Târgu Jiu vor veni sâmbătă și duminică ambasadori din mai multe țări. Domniile lor vor merge prima dată în județul Vâlcea, apoi vor veni la Târgu Jiu. Va avea loc o primire oficială la Sala Maură a Prefecturii Gorj. Tot sâmbătă vor merge în vizită la operele lui Constantin Brâncuși, iar a doua zi, duminică, îi vom duce la Hobița, la Mănăstirea Tismana. Noi sperăm ca prin aceste vizite să atragem investitori. Ambasadorii văd ce avem noi în Gorj, află despre noi, care sunt posibilitățile de dezvoltare și spun afaceriștilor din țările lor. Sperăm să atragem investitori“, a spus Alin Văcaru, prefectul județului Gorj.

Brâncuşi, brandul judeţului

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, ambasadorii urma să ajungă în Gorj cu ocazia desfăşurării Forumului Economic Regional, dar, deoarece evenimentul se suprapunea cu derularea campaniei electorale, acesta a fost amânat şi doar vizita diplomaţilor a rămas valabilă. „Forumul Economic Regional s-a amânat, dar vizita ambasadorilor în weekend a rămas valabilă. Începând de sâmbătă, vom avea o întâlnire la sediul prefecturii, vor vizita operele lui Brâncuşi din Târgu Jiu, iar duminică vor vizita zona turistică  a judeţului, Cheile Sohodolului, Casa memorială a lui Constantin Brâncuşi de la Hobiţa şi Mănăstirea Tismana. (…) Forumul Economic se suprapunea cu campania electorală şi nu căpăta importanţa economică pe care ar fi trebuit să o aibă la nivel regional, astfel că îl vom reprograma după vacanţa de vară“, a spus Ion Călinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS