13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBiblioteca „Aman“, nominalizată la Premiile Asociației Naţionale a Bibliotecarilor

Biblioteca „Aman“, nominalizată la Premiile Asociației Naţionale a Bibliotecarilor

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ din Craiova este pe lista nominalizărilor la Premiile Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), la cinci categorii. Bibliotecara Maria Urzică, care timp de patru decenii şi-a pus activitatea în slujba cititorilor, este nominalizată la Premiul de Excelență pentru merite deosebite în biblioteconomie în întreaga activitate. Şi colega sa, Niculina Traşcă, bibliotecar metodist şi coordonator judeţean Biblionet, care prin munca depusă a contribuit la inaugurarea a 74 de centre de internet pentru public în cadrul bibliotecilor publice din localităţile doljene, este pe lista favoriţilor pentru Premiul „Traian Brad“– pentru merite deosebite în biblioteconomie într-un deceniu de activitate. Printre nominalizaţii la Premiul „Bibliotecarul Anului“ – pentru merite deosebite în biblioteconomie este trecut şi numele Danielei Popescu, bibliotecar cu un important rol în organizarea fondului de carte şi periodice donat de academicianul Dan Berindei, donaţie ce a onorat Biblioteca „Aman“, conducând la înfiinţarea Serviciului Biblioteca „Academician Dan Berindei“.
De asemenea, noul concept al site-lui i-a adus Bibliotecii „Aman“ nominalizarea la „Premiul pentru cel mai bun site de bibliotecă“, iar activitatea intensă ca filială a Asociaţiei ANBPR face să se numere printre favoriţi la Premiul „Filiala anului“.
„Mă onorează aceste nominalizări şi cred ca Biblioteca Judeţeană «Alexandru și Aristia Aman» este un centru cultural, nu doar prin promovarea şi asigurarea serviciilor de informare a publicului, ci şi printr-o viaţă culturală bogată, instituţia fiind gazda a sute de evenimente de înaltă ţinută, spaţiul bibliotecii fiind unul al dialogului cultural deschis tuturor vârstelor şi categoriilor de utilizatori. Nu este uşor să lucrezi cu oamenii, nu este uşor să îi faci pe cei din jur să aprecieze cărţile, dar este atât de simplu să le arăţi bucuria cu care îţi practici profesia“, a precizat managerul Bibliotecii „Aman“, prof. dr. Lucian Dindirică.  
În urmă cu două săptămâni, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ a fost nominalizată pentru proiectul Biblioteca Stradală la secţiunea cea mai bună campanie de marketing în cadrul celei de-a III-a ediţii a Galei Industriei de Carte din România Bun de Tipar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS