16.7 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUcraina: Separatiştii anunţă opt morţi în rândul forţelor ucrainene, după noi confruntări la Slaviansk

Ucraina: Separatiştii anunţă opt morţi în rândul forţelor ucrainene, după noi confruntări la Slaviansk

Noi confruntări au avut loc azi-noapte la Slaviansk, bastion al rebeliunii armate din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, unde duminică s-a desfăşurat un controversat referendum asupra independenţei. Potrivit Agerpres.ro, autoproclamatul primar din Slaviansk, Viaceslav Ponomarev, a anunţat că opt militari ucraineni au fost ucişi în aceste confruntări şi alţi şapte au fost răniţi. Potrivit lui Ponomarev, victime sunt şi în rândul „formaţiunilor de autoapărare” (miliţiile separatiste), fără a indica însă numărul acestora.

Interfax menţionează că lupte între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi au avut loc şi ieri în zona oraşului Slaviansk, acestea soldându-se, după cum a anunţat Ministerul ucrainean al Apărării, cu şase morţi în rândul militarilor ucraineni.

Şeful administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Serghei Paşinski, anunţa duminică faptul că operaţiunea lansată de forţele ucrainene la Slaviansk şi în alte oraşe din regiunea Doneţk a intrat în faza finală. Paşinski sublinia, totodată, că, în timpul operaţiunii pe care armata ucraineană a lansat-o la mijlocul lunii aprilie în estul Ucrainei, au fost ucişi ”mulţi separatişti”, fără a da însă date exacte.

Preşedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov preciza ieri că operaţiunea specială a forţelor ucrainene în estul Ucrainei va continua, ameninţându-i, în acelaşi timp, cu urmărirea penală pe organizatorii aşa-ziselor referendumuri pentru independenţa regiunilor Doneţk şi Lugansk, referendumuri nerecunoscute de comunitatea internaţională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS