32.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul vicepreşedintele al Curţii de Arbitraj, Vanda Vlasov, acuzată de fals în acte

Fostul vicepreşedintele al Curţii de Arbitraj, Vanda Vlasov, acuzată de fals în acte

Vanda Vlasov, fostul prim-vicepreşedinte al Curţii de Arbitraj Comercial, a fost audiată, miercuri dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind acuzată de fals în acte, potrivit antena3.ro.
Este vorba de un nou dosar, după ce tatăl acesteia a fost pus sub acuzare pentru trafic de influenţă. În acet caz, anchatorii ar fi reuşit să probeze că l-ar fi prins în flagrant în timp ce lua suma de  200.000 de euro pentru a interveni într-un dosar, la un judecător de la Curtea de Arbitraj.
Vanda Vlasov, fostul prim-vicepreşedinte al Curţii de Arbitraj Comercial, ar fi trimis documente false, pentru a încerca să-şi ajute tatăl.
La sosire, avocatul său a spus că nu a primit citaţie.
 
De asemenea, o secretară de la Curtea de Arbitraj a fost pusă sub învinuire pentru fals şi favorizarea infractorului, după ce ar fi întocmit un referat pentru eliberarea unei adeverinţe care să ateste că Mihail Vlasov nu a judecat cauze de arbitraj, în dosar fiind vizată şi Vanda Vlasov.
Nicolae Şaim, avocatul secretarei, a declarat, miercuri, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că procurorii fac cercetări într-un dosar care vizează infracţiuni de fals şi favorizarea infractorului.  
Preşedintele suspendat al CCIR, Mihail Vlasov, a fost trimis în judecată, în 9 aprilie, pentru trafic de influenţă.
Mihail Vlasov a fost denunţat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut un milion de euro, iar în 18 martie a fost prins în flagrant, într-un restaurant din Bucureşti, după ce ar fi primit de la acesta 200.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS