10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraian Băsescu l-a chemat pe Victor Ponta la Cotroceni, la ora 17.30

Traian Băsescu l-a chemat pe Victor Ponta la Cotroceni, la ora 17.30

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta în care îl invită la consultări marţi, la ora 17.30, pentru „clarificarea nelămuririlor Guvernului referitoare la politica externă, de securitate şi de apărare a României”. Victor Ponta a confirmat că va merge la Cotroceni.
 Potriivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale scrisoarea trimisă de Traian Băsescu lui Victor Ponta este următoarea:

„Stimate Domnule Prim-Ministru,

Având în vedere declaraţiile dumneavoastră publice recente prin care vă manifestați nelămurirea în legătură cu poziția României privind situația din Ucraina și din regiune, în conformitate cu Art. 86 din Constituţia României vă invit pentru consultări astăzi, 13 mai 2014, la ora 17.30, la Palatul Cotroceni.

Consultările vizează clarificarea nelămuririlor Guvernului referitoare la politica externă, de securitate şi de apărare a României – problemă urgentă şi de importanţă deosebită.

La această întâlnire vă recomand să participe toţi membrii Guvernului sau, cel puţin, miniştrii care fac parte din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.
Cu stimă, Traian Băsescu”

Premierul Victor Ponta i-a solicitat marţi preşedintelui Traian Băsescu convocarea CSAT, pentru discuţii pe tema crizei din Ucraina, dar şi a disputei Bucureşti-Moscova generată de închiderea spaţiului aerian al României pentru zborul vicepremierului rus Dmitri Rogozin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS