13.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStatuii din fibră de sticlă i-a căzut ziarul din mână

Statuii din fibră de sticlă i-a căzut ziarul din mână

\n

Statuia din fibră de sticlă, reprezentând un bărbat care citeşte în faţa primăriei, a rămas, duminică seară, fără ziar. Ieri-dimineaţă, bucata reprezentând ziarul a fost lipită la loc cu adeziv şi sprijinită într-o creangă, pentru a se usca, însă spre prânz angajaţii RAADPFL, regia din subordinea primăriei, au dus-o la reparat.  Iniţial, reprezentanţii Asociaţiei „Craiova – Capitală Culturală Europeană 2021“ şi ai Primăriei Craiova au spus că nu ştiau nimic despre această întâmplare. Căderea ziarului se datorează şi faptului că statuile sunt destul de vulnerabile, având în vedere că sunt făcute din fibră de sticlă. „Nu ştiu nimic, încă nu a ajuns nimic la mine. Cine ştie ce s-a întâmplat… Probabil că nu a fost anunţat nimeni, pentru că aş fi aflat şi eu“, a spus Vlad Drăgulescu, preşedintele asociaţiei. Reprezentanţi ai primăriei au declarat, de asemenea, că nu le-a fost adusă la cunoştinţă întâmplarea.

Suspecţii? Nişte copii jucăuşi

După ceva vreme, după ce s-a luat legătura cu cei care se aflau în zona primăriei duminică seară, se pare că responsabili ar fi fost nişte copii care s-ar fi jucat prin zonă. „Ne-au zis nişte gardieni că au văzut nişte copii care se jucau pe lângă ea, pe acolo, dar nu au văzut momentul ruperii. Copiii sunt copii, mulţi nici nu-şi dau seama că nu sunt oameni vii, ci sunt doar nişte statui“, a explicat Vlad Drăgulescu. „Statuile sunt din fibră de sticlă şi sunt fragile, ele vor fi turnate în bronz. Vor mai apărea încă opt statui şi, dacă sunt bine primite de craioveni, o să fie turnate în bronz. Când vor fi gata, nu va mai fi problema aceasta“, au spus reprezentanţi ai municipalităţii. Proiectul nu a fost realizat din start cu statui din bronz din cauza costurilor ridicate pe care le-ar fi suportat Asociaţia „Craiova – Capitală Culturală Europeană 2021“, aşa că acestea au fost făcute din răşină (fibră de sticlă), care imită patina şi culoarea bronzului.

Datele privind proiectul, făcute publice săptămâna aceasta

Preşedintele Asociaţiei „Craiova – Capitală Culturală Europeană 2021“, Vlad Drăgulescu, a explicat, totodată, că săptămâna aceasta vor fi făcute publice datele privind proiectul „Craiova cotidiană prin statui“, care are două etape: amplasarea a încă opt statui din fibră de sticlă pe lângă cele deja existente şi, ulterior, cea numită „Adoptă o statuie!“, dedicată companiilor. „Din fericire, o să trecem foarte curând şi la adopţii şi sunt oameni care sunt interesaţi să le toarne în bronz. O să trecem peste etapa aceasta, în care ele sunt destul de vulnerabile. O să fie toate gata până la sfârşitul lunii mai, noi o să dăm anunţul săptămâna aceasta, ce înseamnă proiectul cu totul, şi probabil că o să şi avem primele adopţii, pentru că am mai stat de vorbă cu diverşi oameni de afaceri care sunt interesaţi să le toarne în bronz“, a încheiat Drăgulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS