11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarea Britanie caută peste 200 de români dispuşi să lucreze ca asistenţi medicali sau sociali

Marea Britanie caută peste 200 de români dispuşi să lucreze ca asistenţi medicali sau sociali

La dispoziţia persoanelor interesate sunt puse 420 de locuri de muncă vacante din mai multe state ale Uniunii Europene, prin reţeaua EURES ce funcţionează în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj. Astfel, există un loc de muncă vacant de bucătar în Danemarca, două locuri de muncă pentru kinetoterapeuţi – în Franţa, 11 locuri de muncă în Germania pentru cei calificaţi ca: ospătari, maistru sisteme de securitate, inginer în electrotehnică, dezvoltator/specialist software, instalator întreţinere, îngrijitor bătrâni etc. Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt în Marea Britanie – 219 pentru asistenţi sociali, asistenţi medicali, programatori, analist financiar etc. Cei care doresc să semneze contracte de muncă pe perioadă determinată în afara ţării pot opta şi pentru Irlanda, care oferă 25 de locuri de muncă, Norvegia – opt locuri de muncă, Polonia – trei locuri de muncă, Spania – 33 de locuri de muncă, Suedia – două locuri de muncă, Ungaria – 115 locuri de muncă etc.
Locurile de muncă oferite prin reţeaua EURES se pot modifica săptămânal sau chiar zilnic, în funcţie de ofertele venite din partea angajatorilor din Spaţiul Economic European. Persoanele interesate pot solicita informaţii suplimentare şi detalii despre oferte de la  consilierul EURES din cadrul AJOFM Dolj, Craiova, str. Eugeniu Carada, nr. 13 A, tel. 0251/306.100 sau accesa portalul Eures România www.eures.anofm.ro, unde pot vizualiza ofertele de  locuri de muncă disponibile în diferite state membre UE, dar şi detalii şi informaţii suplimentare despre fiecare ofertă actualizate în timp real.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS