15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii, invitaţi să-şi descopere oraşul

Craiovenii, invitaţi să-şi descopere oraşul

Site-ul www.MonumenteOltenia.ro organizează, în perioada 5 mai – 1 iunie, competiția „Descoperă Craiova“, prin care se vizează promovarea în rândul publicului larg a patrimoniului cultural și arhitectural al municipiului Craiova.
„Ideea proiectului s-a născut în cadrul unui blogmeet craiovean (o întâlnire a bloggerilor şi pasionaţilor de online din Craiova). Căutăm soluţii de promovare a patrimoniului cultural al oraşului, căci în Craiova există un număr mare de clădiri de patrimoniu nevalorificate, cu o arhitectură deosebită, unele din ele, din păcate, abandonate sau lăsate în paragină. Scopul nostru era de a le «scoate din anonimat» şi de a le face cunoştinţă craiovenilor pasionaţi de istorie, cultură sau arhitectură cu această bucăţică din istoria oraşului. Forma iniţială a competiţiei era aceea de ‘căutare de comori’, dar ulterior am modificat structura concursului“, a precizat Dana Ilie, project manager www.MonumenteOltenia.ro.
Participanții se pot înscrie în competiție până sâmbătă, 17 mai, completând formularul disponibil pe site. După selecţia participanţilor, aceştia vor fi împărţiţi în echipe de câte doi membri, care trebuie să identifice o casă-monument istoric din Craiova. Vor avea, apoi, la dispoziție o săptămână (23 – 29 mai) să realizeze fotografii ale acesteia şi să redacteze un eseu despre clădirea aleasă. Materialele rezultate vor fi analizate de un juriu, iar echipele clasate pe primele trei poziții ale clasamentului final vor fi recompensate cu premii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS