34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVaslui: ITM a amendat cu 30.000 circul a cărui tribună s-a prăbuşit ieri cu tot cu spectatori

Vaslui: ITM a amendat cu 30.000 circul a cărui tribună s-a prăbuşit ieri cu tot cu spectatori

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui i-a amendat astăzi cu 30.000 de lei, pentru încălcarea legislaţiei muncii, pe responsabilii circului cu animale acvatice aflat la Vaslui, unde ieri o tribună cu spectatori s-a prăbuşit, mai mulţi copii fiind răniţi în urma acestui incident, informează Mediafax.ro. Pe lângă sancţionarea cu 10.000 de lei pentru nerespectarea securităţii muncii, fapt ce a dus la prăbuşirea tribunei cu spectatori, firma care administrează circul a fost amendată cu 20.000 de lei, după ce s-a descoperit că doi angajaţi lucrează fără forme legale. „Din cercetările desfăşurate după incidentul cu prăbuşirea tribunei, s-a constatat că evenimentul s-a produs din cauza montării necorespunzătoare a acelei tribune, fiind vorba de nerespectarea măsurilor corespunzătoare de securitate a muncii. În plus, pe relaţii de muncă, au fost identificaţi doi lucrători care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă, aşa cum prevede legislaţia în domeniu”, a declarat inspectorul şef al ITM Vaslui, Alin Mocanu.

Pe lângă sancţiunile ITM Vaslui, poliţiştii vasluieni au deschis dosar penal pentru vătămare corporală în culpă, după ce zece copii au fost răniţi în urma prăbuşirii tribunei. Poliţiştii au stabilit că tribuna cu spectatori, lungă de aproximativ 20 de metri şi pe cinci rânduri, s-a prăbuşit din cauza amplasării acesteia în interiorul cortului direct pe sol, ceea ce nu ar fi asigurat o stabilitate corespunzătoare construcţiei, realizată dintr-un schelet metalic şi blaturi din lemn. Conform anchetatorilor, solul moale ar fi suferit modificări din cauza greutăţii tribunei, fapt ce a dus la schimbarea centrului de greutate şi la prăbuşirea construcţiei.

Cazul de află şi în atenţia Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vaslui, care desfăşoară o anchetă în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS