9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEvaluarea administratorilor încurcă asociaţiile

Evaluarea administratorilor încurcă asociaţiile

Administratorii de la asociaţiile de proprietari care au picat evaluarea anuală şi cărora li se va suspenda atestatul încurcă lucrurile la asociaţiile de proprietari, care se văd nevoite să-şi angajeze alţi administratori măcar pentru câteva luni.

Asociaţiile de proprietari din Craiova ai căror administratori nu au trecut nici cea de-a doua etapă a evaluării anuale, impuse de primărie, trebuie să-şi angajeze alţi administratori. Celor picaţi li se suspendă atestatul până la data unei noi evaluări la care solicită să participe. Unii dintre ei au şansa să nu-şi piardă locul de muncă, căci în urma deciziei luate de Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari pot fi trecuţi pe un alt post, de casier sau contabil. Într-o astfel de situaţie este administratorul Asociaţiei nr. 5 din cartierul 1 Mai, Mihai Răceală. „Noi îl vom menţine la asociaţie şi îl vom trece pe postul de casier până în momentul când îşi lămureşte situaţia cu atestatul. Deocamdată, nu am primit nimic de la primărie, eu cred că el mai are dreptul să solicite încă o testare. Aşteptăm o dispoziţie de la primărie, apoi o să mă consult cu Comitetul“, a explicat Victor Stamin, preşedintele Asociaţiei nr. 5 din 1 Mai.
În schimb, la Asociaţia de proprietari Foraj Valea Roşie, administratorul Viorel Urucu nu ştie dacă reprezentanţii asociaţiei de proprietari îl vor păstra ca angajat, eventual pe un alt post. „Nu cred că am să pot să rămân la asociaţie, la acest moment nu ştiu dacă se poate. Nu depinde de mine“, a spus Viorel Urucu.
Tot într-o situaţie incertă se află Asociaţia nr. 8 Ştirbei Vodă şi Asociaţia Bibescu, al căror administrator, Argentina Grozavu, este pe lista celor respinşi la evaluare şi se va alege cu suspendarea atestatului. Şi administratoarea Asociaţiei nr. 38 Craioviţa Nouă, Georgeta Solom, se găseşte pe lista celor respinşi.

Înlocuiţi de firme de administrare

În cazul altor asociaţii de proprietari, administratorii au înţeles că nu mai au nici o şansă, pentru că au picat ambele evaluări, şi s-au retras singuri din activitate. Locul lor este luat de o firmă de administrare imobile. „Nu voi mai fi administrator, Comitetul  a purtat discuţii cu o firmă de administrare imobile şi le voi preda gestiunea. Eu rămân preşedinte la Asociaţia nr. 4 Lăpuş“, a afirmat Sabin Brichici, administrator la Asociaţia nr. 6 Lăpuş, Asociaţia nr. 1 IUG Lăpuş şi Asociaţia nr. 2 IUG Lăpuş.

Condiţii de suspendare

Pe site-ul Primăriei Craiova sunt enumerate condiţiile în care vor fi suspendate atestatele administratorilor de imobile care nu au promovat testul de evaluare.
Certificatul de atestare al administratorilor de imobile se suspendă în cazul în care, cu ocazia evaluării anuale a capacităţii profesionale, nu a promovat testul. În acest caz, suspendarea nu poate fi mai mare de patru luni, interval în care administratorul are obligaţia de a solicita o nouă evaluare şi de a promova testul. Certificatul se mai poate suspenda dacă administratorul a lipsit nemotivat de la evaluarea anuală şi nu a solicitat altă evaluare în următoarele trei luni, suspendarea durând până la data următoarei evaluări la care va solicita să participe.
Suspendarea certificatului de atestare se dispune prin dispoziţia primarului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS