13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateComuna Brădeşti are Serviciu Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor

Comuna Brădeşti are Serviciu Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor

\n

Locuitorii din comuna doljeană Brădeşti au, începând de ieri, pe raza localităţii, un Serviciu Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP). Astfel, cetăţenii din localitate, dar şi cei din zonele apropiate nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la Filiaşi pentru a obţine actul de identitate. Primul care şi-a înnoit buletinul de identitate, la o săptămână după expirare, a fost chiar primarul Ion Răcăreanu. „Este un lucru pe care ni l-am dorit cu toţii de foarte mulţi ani şi ne bucurăm că am reuşit, în sfârşit, să îl realizăm. Mulţumim pe această cale Consiliului Judeţean Dolj şi Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Dolj, care ne-au ajutat şi ne-au susţinut în acest proiect. Acest serviciu este foarte important, pentru că cetăţenii din Brădeşti se deplasau la Filiaşi până acum, iar acolo mai întâmpinau unele probleme din cauza volumului mare de muncă. Acest lucru ducea la nemulţumiri de cele mai multe ori. Acum, cetăţenii care au nevoie să îşi schimbe actul de identitate sau să-l obţină o pot face chiar aici, în localitate. Vom reuşi acum să punem la punct situaţia celor care nu locuiesc cu documente în Brădeşti. Scopul nostru este ca în viitor să arondăm şi localităţile din jur“, a declarat primarul Ion Răcăreanu. La inaugurare au participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Dolj, dar şi reprezentanţi ai Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj. Noul serviciu public comunitar local de evidenţă a persoanelor vine in sprijinul celor aproximativ 4.440 de cetăţeni ai comunei şi satelor aparţinătoare, iar pe viitor va deservi şi comunele învecinate.
Programul de funcţionare al serviciului va fi zilnic de luni până vineri, între orele 8.30 – 16.30, iar în ziua de miercuri programul va fi prelungit până la ora 18.30. Persoanele care nu deţin acte de identitate şi îndeplinesc condițiile de vârstă, precum şi deţinătorii de buletine de identitate sau cărţi de identitate a căror valabilitate a expirat sunt așteptați să solicite eliberarea de noi documente de identitate.
Relaţii suplimentare se pot obţine prin Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj sau la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Brădeşti. „Din 2005 am început fluidizarea serviciilor de evidenţă a populaţiei din judeţ. Dacă, până atunci, existau doar cinci astfel de servicii la nivelul judeţului, în prezent avem 38 de Servicii Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor. În perioada imediat următoare, vor fi înfiinţate alte trei astfel de servicii. Pot să menţionez faptul că au primit deja aprobări 65 de localităţi din judeţ care şi-au exprimat dorinţa de a înfiinţa birouri locale pentru eliberarea documentelor de identitate, obţinerea vizelor de reşedinţă etc.“, a precizat Daniela Tarniţă, consilier judeţean la Consiliul Judeţean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS