25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiectul Asociaţiei Producătorilor de Vin şi Produse Vitivinicole Dobrogea face parte dintre programele finanţate de CE

Proiectul Asociaţiei Producătorilor de Vin şi Produse Vitivinicole Dobrogea face parte dintre programele finanţate de CE

Proiectul Asociației Producătorilor de Vin și Produse Vitivinicole Dobrogea este unul dintre cele 20 de proiecte aprobate de Comisia Europeană, având ca scop promovarea produselor agricole în UE și țările terțe.
Cele 20 de proiecte selectate — 12 vizează piața internă și 8 țările terțe — au fost alese dintre cele 33 depuse până la data de 30 noiembrie 2013, în cadrul sistemului de informare și promovare, reprezentând primul apel de propuneri de proiecte pentru anul 2014.
În cadrul programului, UE poate contribui la finanțarea măsurilor de promovare și informare cu privire la produsele agricole pe piața internă a UE și în țările terțe. Bugetul anual total alocat pentru aceste proiecte este de aproximativ 60 de milioane de euro.
UE finanțează până la 50% din costul măsurilor de promovare, restul costurilor fiind suportate de către organizațiile profesionale/interprofesionale care au propus proiectele respective și, în unele cazuri, de asemenea, de către statele membre în cauză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS