16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJudecătorul lui Voiculescu, ridicat de DNA

Judecătorul lui Voiculescu, ridicat de DNA

Judecătorul Stan Mustaţă, unul dintre magistraţii din completul de la Curtea de Apel Bucureşti care judecă dosarul ICA, în care este acuzat Dan Voiculescu, a fost ridicat, azi-dimineaţă, de procurorii DNA, fiind suspectat de luare de mită, potrivit unor surse judiciare citate de realitatea.net. Procurorii vor să ceară reţinerea şi arestarea magistratului Stan Mustaţă.

Judecătorul Stan Mustaţă trebuia să judece, azi, împreună cu un alt magistrat, apelurile formulate în dosarul în care Dan Voiculescu, Gheorghe Mencinicopschi şi alte 11 persoane sunt acuzaţi de fapte de corupţie privind modul de privatizare a Institutului de Cercetări Alimentare.

La termenul din 8 aprilie, judecătorul Stan Mustaţă a formulat o cerere de abţinere. Judecătorul arăta că, în urma unor materiale de presă „neadevărate”, în care se relatează presupuse interese ale sale în acest dosar, formulează cererea de abţinere, pentru eliminarea oricăror dubii sau suspiciuni. Cererea a fost respinsă, astfel că Stan Mustaţă a continuat să judece acest dosar.

Procesul în care Dan Voiculescu este acuzat de privatizarea frauduloasă a Institutului de cercetări Alimentare (ICA) urmează să fie reluat pe 27 iunie când urmează să fie audiat un alt inculpat în dosar, Vlad Nicolae Săvulescu, dar şi trei martori. La termenul de astăzi a fost audiat şi omul de afaceri Dan Voiculescu. Frauda estimată în acest caz a fost evaluată de procurori la 60 de milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS