21.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbați arestați, după ce au înșelat mai multe persoane pretinzând că sunt angajați ai Ministerului Dezvoltării

Bărbați arestați, după ce au înșelat mai multe persoane pretinzând că sunt angajați ai Ministerului Dezvoltării

Doi bărbați au fost arestați, marți, fiind acuzați că ar fi înşelat mai mulţi administratori de firmă după ce s-au recomandat drept directori sau consilieri în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, potrivit B1TV.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Marius Constantin Badea şi Andrei Ion Stoenescu, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de înşelăciune şi a două tentative la infracţiunea de înşelăciune.

Potrivit anchetatorilor, în perioada martie – aprilie, cei doi l-au înşelat pe administratorul unei firme, pe care au reuşit să-l convingă de faptul că Badea este director general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi au luat de la acesta 4.000 euro pentru a-l ajuta să câştige unele licitaţii.

Tot în aprilie, aceştia au reuşit să încaseseze de la un alt administrator de firmă 9.000 de euro şi 6.000 de lei, după ce, folosindu-se de nume false, s-au recomandat drept consilier şi respectiv director general în cadrul aceluiaşi minister. Pentru a fi şi mai credibili, cei doi au solicitat inclusiv cinci la sută din valoare contractului ce urma să fie atribuit.

Cei doi au încercat să escrocheze, prin aceeaşi metodă, un alt bărbat, căruia i-au cerut 2.000 de euro. Acesta a anunţat însă autorităţile iar Marius Constantin Badea şi Andrei Ion Stoenescu au fost prinşi în flagrant imediat după ce au luat de victimă o primă tranşă în valoare de 2.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS