11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajaţii Spitalului Judeţean îşi plătesc singuri cursurile de igienă

Angajaţii Spitalului Judeţean îşi plătesc singuri cursurile de igienă

Unii salariaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu sunt obligaţi să participe pe banii lor la cursuri de perfecţionare. Infirmierele şi brancardierii de la Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean sunt obligaţi de Direcţia Publică de Sănătate Gorj să urmeze cursuri de igienă, conform legii. Costurile pentru instruire ar trebui suportate de unitatea angajatoare, însă salariaţilor le-au fost ceruţi bani din propriul buzunar pentru a beneficia de cursuri. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au recunoscut faptul că salariaţii trebuie să beneficieze de cursuri plătite de angajator.
„Aceste cursuri sunt obligatorii. În ceea ce priveşte plata, cursurile trebuie să fie plătite de angajator, cel puţin în anumite cazuri. Dacă Spitalul Judeţean a luat această decizie, îmi pare rău că încearcă să paseze responsabilitatea Direcţiei de Sănătate Publică, noi doar controlăm, nu stabilim plăţi (…) persoanele care nu au cursurile făcute sunt sancţionate cu un cuantum de amendă destul de mare pentru nivelul de salarizare. Îmi pare rău că eu am căzut în acest joc de pasare a responsabilităţii“, a declarat Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Le cer bani salariaţilor

Andreea Maddy Huzu, şeful Secţiei de Primiri Urgenţe, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, a declarat că este pusă în situaţia ingrată de a le cere bani subalternilor pentru a achita cursurile de igienă. Maddy Huzu a precizat că s-a mai procedat în acest fel, iar, ulterior, angajaţii secţiei au fost nevoiţi să facă demersuri pentru a-şi recupera banii. „Nu este plăcerea mea să pun oamenii să dea nişte bani, ei riscă să ia amendă de la SANEPID. DSP-ul a negat că există acest proces-verbal, dar puteţi să vorbiţi cu domnul doctor Manciu, care a scris negru pe alb, eu am semnat acest proces-verbal atunci când a venit în control la noi. În trecut, oamenii au mai făcut cursuri, au plătit, iar apoi şi-au recuperat banii de la spital, dacă spitalul este de acord să le plătească“, a declarat Andreea Maddy Huzu, şeful Secţiei de Primiri Urgenţe.

Directorul medical promite banii înapoi

Vasile Stănculete, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, a precizat că se va implica pentru a vedea dacă s-au strâns şi în trecut bani pentru cursuri, astfel încât să se găsească soluţii ca angajaţii să îşi primească banii înapoi. „Ştim despre aceste cursuri că trebuie făcute o dată la trei ani, însă, în ultimul timp, nu s-a adus la cunoştinţa Spitalului Judeţean că aceste cursuri trebuie reînnoite. A fost un control al DSP Gorj. În speţă, doctorul Manciu a recomandat să se facă aceste cursuri. Părerea noastră este că aceste cursuri nu trebuie să se facă contra cost, ci banii să fie decontaţi de Spitalul Judeţean Târgu Jiu. Nu ştim dacă se strâng bani pentru aceste cursuri, rămâne să aflăm acest lucru, iar, dacă s-a întâmplat aşa, oamenii îşi vor recupera banii“, a declarat Vasile Stănculete, directorul medical al SJU Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS