19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA sesizează CSM în legătură cu judecătoarea care a decis eliberarea lui Radu Mazăre

DNA sesizează CSM în legătură cu judecătoarea care a decis eliberarea lui Radu Mazăre

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)  sesizează Inspecția Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii în legătură cu judecătoarea Rodica Cosma, cea care a decis eliberarea lui Radu Mazăre din Arest și anchetarea sa sub control judiciar, informează b1.ro. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție susțin că este suspectă de abateri judiciare, întrucât nu a analizat toate probele.

Pe 9 aprilie, judecătoarea Rodica Cosma de la ÎCCJ a respins propunerea DNA de arestare preventivă a lui Radu Mazăre pe motiv că procurorii nu au adus probe care să demonstreze că primarul municipiului Constanţa ar fi primit mită de la omul de afaceri Morgenstern Avraham în schimbul facilitării câştigării unui contract privind construirea de locuinţe sociale.

DNA a făcut contestaţie, iar judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis ca Radu Mazăre să fie cercetat în stare de libertate. Radu Mazăre şi Avraham Morgenstern au fost reţinuţi săptămâna trecută de procurorii DNA pentru fapte de corupţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS