12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlandezii au sărbătorit prima "Zi a Regelui"

Olandezii au sărbătorit prima „Zi a Regelui”

\n

Olandezii au sărbătorit ieri prima „Zi a Regelui” de până acum, salutându-i pe regele Willem-Alexander și regina Maxima la De Rij și Amstelveen în apropiere de orașul Amsterdam, relatează agenția Xinhua, citată de agerpres.ro.

Ziua de sărbătoare regală a fost marcată inițial la 31 august 1885 și apoi schimbată la 30 aprilie, ziua de naștere a mamei regelui Willem-Alexander, acum prințesa Beatrix.

După inaugurarea regelui Willem-Alexander pe 30 aprilie 2013, Ziua Reginei a fost înlocuită cu Ziua Regelui pentru prima dată și a căzut sâmbătă 26 aprilie 2014 în loc de 27 aprilie, ziua de naștere a regelui, întrucât evenimentele în mod tradițional nu sunt sărbătorite duminică în Țările de Jos, notează Xinhua.

Îmbrăcați în portocaliu, sute de mii de olandezi au participat la diverse activități festive cu ocazia acestei sărbători. Oamenii s-au bucurat de tot felul de divertismente — sport, jocuri, arte și spectacole muzicale.

Prințesa moștenitoare, Amalia, principesele Alexia și Ariane, fiicele lui Willem-Alexander și reginei Maxima, au fost prezente la festivitățile din Amstelveen. Prințesa Beatrix, care a abdicat anul trecut, și alți membri ai familiei regale au luat de asemenea parte la festivități.

„Această primă Zi a Regelui a fost de neuitat”, a remarcat regele Willem-Alexander într-un scurt discurs după aceea. Ca răspuns la întrebarea dacă vor exista modificări anul viitor pentru celebrarea Zilei Regelui, el a spus: „De ce să schimbăm ceva care este un astfel de succes?”.

http://www.agerpres.ro/lifestyle/2014/04/27/olandezii-au-sarbatorit-prima-zi-a-regelui–11-10-59

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS