21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRaed Arafat: Toate structurile specializate ale MAI sunt pregătite pentru intervenție în caz de noi inundaţii

Raed Arafat: Toate structurile specializate ale MAI sunt pregătite pentru intervenție în caz de noi inundaţii

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat ieri, în cadrul comandamentului pentru inundații coordonat la Guvern de vicepremierul Liviu Dragnea, că structurile IGSU și celelalte structuri specializate ale Ministerului de Interne sunt pregătite de intervenție în județele unde există riscul unor noi inundații.

„Ca o dispoziție dată de domnul viceprim-ministru Oprea, toate structurile, nu numai structurile IGSU, sunt la dispoziție pentru a interveni acolo unde este nevoie. Solicitarea mea către colegii de la ISU pentru toate județele care sunt afectate: la evaluarea care s-a solicitat să se facă în următoarele două ore vă rog să participați și dumneavoastră, după care, dacă s-au identificat puncte critice în care trebuie acționat până la intrarea codului portocaliu de mâine de la ora 9,00 dimineață să fie această solicitare IGSU și să fiți pregătiți cu forțele pe care le aveți să interveniți. Dacă este nevoie de sprijin pe parcursul următoarelor zile mobilizăm forțe din altă parte și aici avem cu noi colegii de la Jandarmerie și de la Poliție, putem să apelăm la Ministerul Apărării”, a afirmat Raed Arafat, citat de agerpres.ro.

El a cerut același grad de mobilizare și în cazul în care apar situații imprevizibile de genul celor ce ar putea să se producă în urma unor ploi abundente de scurtă durată, potrivit atenționărilor emise de ANM.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis ieri o serie de avertizări cod galben și cod portocaliu ce vizează, începând de miercuri după-amiază, 11 bazine hidrografice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS