11.2 C
Craiova
miercuri, 22 septembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitatePonta: Instituţiile să rămână în alertă în perioada următoare, în contextul avertizărilor meteorologice şi hidrologice

Ponta: Instituţiile să rămână în alertă în perioada următoare, în contextul avertizărilor meteorologice şi hidrologice

Premierul Victor Ponta a cerut în această seară tuturor instituţiilor responsabile să rămână în dispozitiv în condiţiile prelungirii avertizărilor de precipitaţii şi inundaţii, transmite Agerpres.ro. „În perioada imediat următoare, în funcţie de predicţiile pe care le avem din zona de meteorologie, dar şi de hidrologie, vreau ca toate instituţiile să rămână în alertă, să existe coordonare cum a fost şi până acum, să intervenim rapid, dar să şi comunicăm către oameni lucrurile sau zonele în care apar pericole şi ceea ce avem de făcut”, a afirmat premierul în şedinţa Comandamentului pentru inundaţii convocat la Palatul Victoria.

Ponta a adăugat că a făcut o analiză împreună cu vicepremierii şi cu miniştrii de resort, cu şefii de la Administraţia de Meteorologie la nivel central şi a constatat că „toţi reprezentanţii din teritoriu – prefecţi, reprezentanţi ISU, poliţişti, pompieri jandarmi dar şi autorităţile locale – s-au implicat şi au fost foarte bine coordonate”. „Din acest motiv înţeleg că pierderi materiale semnificative nu există şi ăsta e un lucru foarte bun. (…) În mod special vreau să remarc că în sfârşit s-a înţeles la toate nivelurile că e nevoie de implicarea tuturor. Am văzut că şi oamenii au pus umărul, nu doar instituţiile statului în anumite zone”, a spus Victor Ponta. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Vaccinarea antiCovid va trebui să devină obligatorie pentru anumite...

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că vaccinarea anti-COVID-19...

ȘTIRI GdS