14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEchipe din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj, mobilizate pe teren

Echipe din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj, mobilizate pe teren

Administrația Bazinală de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor (S.G.A) Dolj este în alertă încă de seara trecută, de la orele 18.00, ca urmare a codului galben şi portocolaliu instituite în bazinul hidrografic Jiu, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Astfel, la nivelul județului Dolj,  Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a stabilit patru puncte critice unde angajații Apele Române vor acționa:

• Pe râul Jiu, în zona Răcari acționează o formație alcatuită din 7 agenți hidrotehnici sub coordonarea unui cadru tesa având la dispoziție o autoutilitară și 500 saci umpluți cu nisip.

• Pe pârâul Raznic, în zona Cernătești  acționează o formație alcătuită din 5 agenți hidrotehnici sub coordonarea unui cadru tesa având la dispoziție o autoutilitară, o autobasculantă și 300 saci umpluți cu nisip.

• Pe pârâul Teslui, în zona Mischi- Ghercești acționează o formație alcatuită din 5 agenți hidrotehnici sub coordonarea unui cadru tesa având la dispoziție o autoutilitară și 300 saci umpluți cu nisip.    

• Pe pârâul Teslui, în zona Drăgotești acționează o formație alcatuită din 7 agenți hidrotehnici sub coordonarea unui cadru tesa având la dispoziție o autoutilitară și 600 saci umpluți cu nisip. 

În cele două puncte de pe pârâul Teslui S.G.A.Dolj va acționa și cu un buldoexcavator, o autobasculantă și un autocamion. Pe râul Jiu și pârâul Raznic activitatea va fi coordonată de directorul S.G.A.Dolj, iar pe pârâul Teslui de către inginerul șef al S.G.A.Dolj. 

• În localitatea Grecești angajații S.G.A Dolj ridică deja un dig din saci de nisip pentru a proteja două gospodării aflate în zonă. Aici nivelul pârâul Raznic a crescut brusc în această dimineață, viitura inundând terenurile din zonă. La această oră nivelul pârâului este în scădere.

În urma emiterii Atenţionării hidrologice privind instituirea codului galben pe pârâul Desnăţui (judetul Dolj), pe Jiu şi pe afluenţii săi (judeţele Hunedoara, Mehedinţi, Gorj şi Dolj), dar  și cod portocaliu începând de azi, ora 09:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Motru superior şi afluentul său Coşuştea (judeţele Mehedinţi şi Gorj), pe Jiu la Răcari – sector îndiguit (judeţul Dolj), care vizează creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie,  conducerea A.B.A Jiu a dispus urmărirea permanentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice;  asigurarea resurselor umane, materiale şi financiare necesare gestionării situaţiilor de urgenţă; asigurarea fluxului informaţional – decizional între componentele sistemului de management al situaţiilor de urgenţă, precum şi constituirea de echipe pentru monitorizarea nivelurilor şi debitelor pârâurilor aflate sub atenţionare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS