12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDosarul "Loteria I", în care George Copos este judecat pentru evaziune fiscală, amânat până pe 16 iunie

Dosarul „Loteria I”, în care George Copos este judecat pentru evaziune fiscală, amânat până pe 16 iunie

Judecarea dosarului „Loteria I”, în care George Copos este acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro, a fost amânată astăzi până pe data de 16 iunie, informează România Liberă. Avocaţii inculpaţilor din dosar au solicitat amânarea cauzei după data de 2 iunie, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) ar putea să dea o decizie în ceea ce priveşte modul de aplicare a legii penale mai favorabile, odată cu intrarea în vigoare a noilor coduri penal şi de procedură penală. ÎCCJ urmează să hotărască dacă legea mai favorabilă se aplică global sau pe instituţie. La termenul de astăzi, unul dintre avocaţii lui George Copos, Viorel Roş, a arătat că există o confuzie cu privire la aplicarea globală sau pe instituţie autonomă a legii mai favorabile şi că aceasta a dus la condamnarea clientului său în dosarul transferurilor de jucători. „Domnul Copos este aici (în boxa acuzaţilor – n.r.) pentru că s-a aplicat greşit legea. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a zis că s-a aplicat greşit legea, dar eu nu ştiu dacă voi putea îndrepta această greşeală”, a spus Viorel Roş în faţa instanţei Tribunalui Bucureşti care judecă dosarul Loteria I.

Procurorul de şedinţă s-a opus acestei amânări şi a acuzat avocaţii că încearcă să tergiverseze soluţionarea cauzei, precizând că dosarul se află pe rolul Tribunalului de mai bine de un an. Cei doi magistraţi din completul care judecă, în faza de apel, dosarul Loteria I nu au putut decide dacă să amâne judecarea dosarului, astfel încât s-a constituit un complet de divergenţă. Astfel, în urma consultării unui al treilea judecător, s-a decis amânarea cauzei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS