8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci polițiști români vor efectua o misiune operativă în Amsterdam

Cinci polițiști români vor efectua o misiune operativă în Amsterdam

Cinci polițiști români vor efectua, în perioada 25-27 aprilie, o misiune operativă în Amsterdam, urmare a cooperării polițienești și a invitației transmise Poliției Române de Poliția din Olanda, informează agerpres.ro, citând un comunicat de presă al IGPR.

Misiunea polițiștilor români, care provin din Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, având experiență pe linie de furturi din buzunare și în domeniul analizei informațiilor, are ca scop sprijinirea autorităților olandeze pentru asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia Zilei Regilor, ce se sărbătorește la data de 26 aprilie.

Polițiștii români vor realiza activități operative în colaborare cu structurile de aplicare a legii din Olanda, vor acorda asistență tehnică de specialitate în domeniul de competență al polițiștilor români și vor sprijini anchetele referitoare la activitatea infracțională de sorginte românească.

Misiunea este realizată în baza Proiectului Programului de lucru privind cooperarea dintre România și Olanda 2014-2015, ale cărui componente vizează analiza și cunoașterea în domeniul traficului de persoane, traficului de droguri, criminalității informatice și a infracțiunilor contra patrimoniului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS