10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBibliotecarul român, sărbătorit la Craiova

Bibliotecarul român, sărbătorit la Craiova

http://www.youtube.com/watch?v=eI7V5q49kaQ

\n

Ziua Naţională a Bibliotecarului a fost sărbătorită ieri la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”. În timpul întâlnirii, bibliotecarii au dezbătut teme profesionale şi au împărtăşit celor prezenţi ce metode folosesc să atragă cititorii.
    „În fiecare an Biblioteca Judeţeană sărbătoreşte această zi printr-o întâlnire în care se prezintă, în primul rând, raportul de activitate al bibliotecilor, iar apoi fiecare invitat îşi prezintă serviciile pe care le oferă în comunitate pentru a putea împărtăşi celorlalţi ceea ce se poate face în localitatea lui” a spus Nicoleta Traşcă, coordonator judeţean Biblionet
    Iniţial, bibliotecarul era văzut ca omul care împrumută cartea, însă de ceva timp acesta s-a intruit şi a ajuns să ofere şi servicii în comunitate. Acest lucru este evidenţiat prin proiectele implementate de-a lungul timpului de cât mai multe biblioteci. „Scopul proiectului nostru a fost acela de a asigura consiliere tinerilor care sunt în situaţia de a-şi găsi drumul în viaţă. Elevii de liceu sunt primul grup ţintă. De regulă, ei sunt cei care se îndreaptă spre licee în raport de mediile obţinute, fără să ţină cont de dorinţele lor pentru viitor. Al doilea grup ţintă al proiectului au fost studenţii, la ei fiind puţin mai dificil  ” a menţionat Alexandra Barbu, de la biblioteca din Segarcea.
     Reprezentanţii instituţiilor din acest domeniu au prezentat şi câteva filmuleţe cu activităţile pe care le-au desfăşurat şi totodată au vorbit despre bucuria de a fi bibliotecar. „Am avut de-a lungul timpului posibilitatea să încerc mai multe locuri de muncă. Sunt deja de 13 ani bibliotecar şi am astăzi sentimentul că toate au avut rostul de a mă face să devin bibliotecarul de astăzi. O să împlinim anul acesta 79 de ani şi o să facem un alt filmuleţ cu realizările noastre.” a spus Dorina Braloştiţeanu, de la biblioteca din Filiaşi.
    Tot ieri a fost sărbătorită şi Ziua Mondială a Cărţii şi a Drepturilor de Autor. Pentru că lectura şi cartea nu pot fi gândite în afara bibliotecilor, scopul acestor aniversări este să aducă un tribut tuturor scriitorilor şi să încurajeze cât mai multă lume să citească.
Adelina Ciochia, Madeline Neagoe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS