12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu început înscrierile la grădiniţă

Au început înscrierile la grădiniţă

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a dat ieri startul înscrierilor în grădiniţele din judeţ. În toate unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Gorj sunt disponibile 9.000 de locuri pentru copiii care vor fi înscrişi la grupa mică. Majoritatea părinţilor preferă grădiniţele cu program prelungit unde se oferă cazare şi masă pe parcursul zilei.
„Primă etapă se desfăşoară în perioada 23 aprilie – 30 mai. Pe 3 iunie, se afişează locurile rămase libere şi urmează a doua etapă de înscriere, în perioada 4 iunie – 4 iulie. Pe 8 iulie, se vor afişa din nou locurile disponibile în grădiniţe, iar părinţii care nu şi-au înscris copiii până la data respectivă o pot face atunci şi chiar până la începutul noului an şcolar dacă mai găsesc locuri libere“, a declarat Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.
Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, din luna mai încep şi înscrierile la învăţământul profesional. În unităţile de învăţământ din Gorj vor fi disponibile 1.200 de locuri. După finalizarea studiilor în învăţământul profesional, elevii au posibilitatea de a se înscrie la liceu, la zi sau la seral şi la frecvenţă redusă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS