8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarcel Iureş, Radu Ionescu şi Claudiu Vulpoiu, cetăţeni de onoare ai Craiovei

Marcel Iureş, Radu Ionescu şi Claudiu Vulpoiu, cetăţeni de onoare ai Craiovei

\n

Primăria Craiova va conferi titlul de cetăţean de onoare actorului Marcel Iureş, tânărului chitarist Radu Ionescu şi sublocotenentului post-mortem Claudiu Vulpoiu, căzut la datorie pe 30 martie în teatrul de operaţii din Afganistan. Proiectele de hotărâre pentru aceste titluri se vor afla pe masa consilierilor locali în şedinţa din 24 aprilie.

Actorul Marcel Iureş este propus pentru a deveni cetăţean de onoare al municipiului Craiova, printr-un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din 24 aprilie. Iureş va primi acest titlu „în semn de recunoştinţă pentru întreaga sa activitate, pentru o viaţă dedicată scenei, pentru loialitatea faţă de poporul român, pentru toate proiectele sale care au promovat şi promovează imaginea pozitivă a României în străinătate şi reprezintă o punte între trecut, prezent şi viitor, şi îndeosebi pentru personalitatea complexă şi pentru susţinerea oraşului Craiova“, se arată în proiectul de hotărâre.

Claudiu Vulpoiu, cetăţean de onoare post-mortem

Totodată, şi chitaristul Radu Ionescu, în vârstă de 19 ani, va fi recompensat „pentru munca sa, pentru felul în care reprezintă imaginea oraşului Craiova, pentru toate activităţile şi proiectele sale care promovează imaginea pozitivă a oraşului nostru“. Radu Ionescu este elev în clasa
a XII-a la Liceul de Arte „Marin Sorescu“ şi are un palmares impresionant ce însumează 55 de premii în şapte ani de studiu. Tânărul a început studiul chitarei în clasa a V-a, sub îndrumarea profesorului George Mitrache, iar în clasa a VII-a a ajuns în Bucureşti, la Liceul de Muzică „George Enescu“, sub îndrumarea profesorului Liviu Georgescu, fondator şi preşedinte al Fundaţiei Române de Chitară.
Nu în ultimul rând, propus pentru a primi titlul de cetăţean de onoare al Craiovei este şi sublocotenentul post-mortem Claudiu Vulpoiu, cel care, pe 30 martie, a căzut la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan. Primăria vrea să îi ofere acest titlu „eroului craiovean căzut la datorie, care şi-a slujit patria cu onoare şi devotament, până la sacrificiul propriei vieţi, făcând cinste drapelului naţional“, se arată în proiectul de hotărâre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS