23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcea: Zeci de persoane şi-au petrecut noaptea de Înviere scoţând apa din gospodăriile inundate

Vâlcea: Zeci de persoane şi-au petrecut noaptea de Înviere scoţând apa din gospodăriile inundate

Nici o locuinţă nu mai este inundată în judeţul Vâlcea, după precipitaţiile căzute în ultimele zile. Potrivit Agerpres.ro, zeci de locuitori din judeţ şi-au petrecut noaptea de Înviere alături de echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), ajutând la scoaterea apei din gospodării, astfel că în această dimineaţă, în urma operaţiunilor, nu mai rămăsese nici o locuinţă inundată. „Pe parcursul zilei de sâmbătă şi în noaptea de Înviere, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘General Magheru’ al judeţului Vâlcea au intervenit pentru evacuarea apei din 24 de gospodării aflate pe raza localităţilor: Bujoreni, Copăceni, Creţeni, Drăgăşani, Drăgoeşti, Ioneşti, Mateeşti, Mihăeşti, Orleşti, Prundeni, Râmnicu Vâlcea, Suteşti, Şirineasa, Ştefăneşti, Valea Mare şi Voiceşti. Intervenţiile au fost finalizate după ora 0:00, iar pe timpul nopţii a mai fost necesară scoaterea apei de la o gospodărie de pe raza localităţii Ştefăneşti circa trei ore”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu. Nu a fost necesară evacuarea persoanelor sau animalelor din cauza inundaţiilor.

În urma precipitaţiilor căzute în judeţul Vâlcea în ultimele trei zile şi a apei venite de pe versanţi, mai multe localităţi au fost afectate de inundaţii. Ieri nu mai puţin de 31 de gospodării inundate aflate pe raza localităţilor: Băbeni, Bujoreni , Copăceni, Creţeni, Drăgăşani, Drăgoeşti, Ioneşti, Mateeşti, Mihăeşti, Orleşti, Râmnicu Vâlcea, Suteşti, Şirineasa, Stefăneşti, Valea Mare şi Voiceşti.

Judeţul Vâlcea se află şi astăzi sub avertizare Cod Galben de inundaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS