17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRecomandările Poliției rutiere pentru un Paște fără incidente de circulație

Recomandările Poliției rutiere pentru un Paște fără incidente de circulație

Poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza de rurale la condiţiile de drum şi trafic, pentru a evita evenimente nedorite, se specifică într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj.

“Pentru o călătorie în siguranţă şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se informeze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă. Este recomandat ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua, pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie – dezaburire al parbrizului şi al lunetei maşinii, care trebuie să funcţioneze“, se arată în comunicatul IPJ Dolj.

De asemenea, șoferilor le este recomandat să nu bruscheze autovehiculele, să efectueze fiecare manevra doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase. Poliţiştii atrag atenția și asupra necesităţii respectării regimului legal de viteză, întrucat viteza excesiva si cea neadaptată la condițiile meteo de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori de accidente rutiere.

Totodată, poliţiştii rutieri recomandă pietonilor să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă doar pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS