13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: ISU a dus 1.500 litri de apă potabilă localnicilor din Icoana și Potcoava

Olt: ISU a dus 1.500 litri de apă potabilă localnicilor din Icoana și Potcoava

Pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt au transportat apă potabilă pentru localnicii din orașul Potcoava și din comuna Icoana, unde în ziua precedentă și în cursul nopții s-au produs inundații, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Cornel Gogolan, citat de Agerpres.

Gogolan a menționat că la solicitarea administrațiilor locale, un autocamion al ISU cu 1.500 de litri de apă potabilă a plecat spre orașul Potcoava, unde vor fi distribuiți 500 litri de apă și spre comuna Icoana, unde cetățenii afectați de inundații vor primi 1.000 litri de apă potabilă. În aceste două localități sâmbătă au fost inundate peste 300 de gospodării și zeci de case.

Reprezentantul ISU Olt a mai declarat că, în prezent, în județ nu mai sunt locuințe inundate, iar apele sunt în retragere din curțile și grădinile oamenilor. Cornel Gogolan a precizat că pe râul Vedea se menține avertizarea de cod portocaliu până luni, la ora 12,00, iar pe râul Olteț avertizarea cod galben.  

În județul Olt, în ziua precedentă și în cursul nopții trecute, în condițiile unor ploi abundente, au ieșit din matcă cursurile de apă care trec prin localitățile Scornicești, Potcoava, Icoana, Perieți, Movileni, Șerbănești, Schitu și Crâmpoia. O viitură pe râul Vedea, la Icoana, a inundat în cursul nopții trecute peste 200 de gospodării și zeci de case, 88 de persoane fiind evacuate de pompieri și autoritățile locale. Cei evacuați s-au reîntors la locuințele lor astăzi. După ce au încetat ploile, apele au început să se retragă din zonele inundate, iar nivelurile pârâurilor și râurilor revărsate au tendință de scădere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS