23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEchipele de salvare au recuperat 16 cadavre din epava feribotului naufragiat în Coreea de Sud

Echipele de salvare au recuperat 16 cadavre din epava feribotului naufragiat în Coreea de Sud

Echipele de salvare au recuperat până astăzi 16 corpuri din epava feribotului Sewol, care a naufragiat miercuri în largul coastelor din sudul Coreei de Sud. Potrivit b1.ro, aproximativ 500 de scafandri au avut nevoie de mai multe zile pentru a începe să recupereze cadavre din epavă, întrucât operaţiunile de salvare se desfăşoară în condiţii de vizibilitate reduse. Bilanţul provizoriu al tragediei se ridică la 56 de morţi şi 246 de persoane date dispărute, cei mai mulţi fiind adolescenţi care efectuau o excursie şcolară. Scafandrii au scos ieri primele trei cadavre din feribot, după ce au spart fereastra unei cabine de pasageri. Alte 13 corpuri au fost recuperate în cursul zilei de azi, a anunţat Garda de Coastă.

Aproximativ 200 de rude ale persoanelor date dispărute au pornit astăzi într-un marş, pe o distanţă de 420 de kilometri, de la Jindo la Seul, pentru a protesta faţă de încetineala operaţiunilor de salvare la Casa Albastră, sediul preşedinţiei sud-coreene. Confruntări au izbucnit după ce numeroşi poliţişti au împiedicat protestatarii să treacă un pod care asigură legătura între insulă şi continent şi i-au obligat să se întoarcă din drum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS