16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMiting la Doneţk pentru o Ucraină unită

Miting la Doneţk pentru o Ucraină unită

Peste 2.000 de persoane au manifestat joi seara pentru o Ucraină unită, la Doneţk, regiune unde mai multe clădiri publice au fost ocupate de activişti proruşi, potrivit Mediafax.

Manifestanţii au fluturat steaguri ucrainene şi au interpretat imnul naţional, iar pe scenă cinci preoţi ortodocşi şi greco-catolici au recitat rugăciunea Tatăl Nostru.

„Mi-e frică de război civil. N-am crezut niciodată că Rusia ne-ar putea ataca, deoarece am trăit atât de mult timp împreună”, comentează Vasili Lisovoi, în vârstă de 68 de ani.

Majoritatea manifestanţilor a apreciat că autorităţile de la Kiev au avut o reacţie „foarte slabă” faţă de acţiunile activiştilor proruşi din estul Ucrainei. Reprezentanţii Ucrainei, Rusiei, UE şi Statelor Unite au ajuns, joi, la un acord pentru detensionarea situaţiei din Ucraina, în primul rând prin pentru dezarmarea „grupurilor ilegale”, o referire la miliţiile proruse, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Ulterior, Statele Unite, de asemenea, au cerut aplicarea imediată a acordului de la Geneva, îndemnând Rusia să se asigure că miliţiile proruse din Ucraina depun armele şi părăsesc instituţiile ocupate, avertizând Moscova cu noi sancţiuni dacă aceste propuneri nu se vor concretiza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS