14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE a finalizat lista secţiilor de votare din străinătate la scrutinul din 25 mai pentru europarlamentare

MAE a finalizat lista secţiilor de votare din străinătate la scrutinul din 25 mai pentru europarlamentare

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a finalizat astăzi, 18 aprilie 2014, lista secţiilor de votare din străinătate la scrutinul din 25 mai 2014 pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European.

Ministerul Afacerilor Externe informează că numărul secţiilor de votare din străinătate pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din data de 25 mai 2014 este de 190. Acestea sunt organizate în sediile misiunilor diplomatice şi consulare ale României, în sediile institutelor culturale din străinătate, precum şi în teatrele de operaţiuni din Afganistan.

Lista finală a secţiilor de votare a fost omologată pe baza experienței anterioare în organizarea alegerilor europarlamentare, respectiv a numărului de alegători înregistrat la scrutinele din 2007 şi 2009. De asemenea, menționăm că la alegerile europarlamentare cetățenii români din străinătate pot opta pentru exercitarea dreptului de vot pentru alegerea reprezentanților țării de reședință în Parlamentul European.

Reamintim că, la alegerile pentru Parlamentul European din noiembrie 2007, în străinătate şi-au exercitat dreptul de vot  aproximativ 22.000 de cetăţeni români, iar pentru alegerile europarlamentare din iunie 2009 au fost înregistraţi la vot aproximativ 14.000 de cetăţeni români. La fiecare din aceste două exerciţii electorale, MAE a organizat acelaşi număr de secţii de votare, respectiv 190.

Lista tuturor secţiilor de votare, precum şi alte informaţii utile referitoare la desfăşurarea scrutinului în străinătate sunt disponibile pe site-ul MAE, link: http://www.mae.ro/node/25786.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS