26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVideoteleconferinţă a ministrului apărării cu militarii din teatrele de operaţii

Videoteleconferinţă a ministrului apărării cu militarii din teatrele de operaţii

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şi viceprim-ministrul pentru securitatea naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, au susţinut azi-dimineaţă o videoteleconferinţă cu militarii români din detaşamentele dislocate în teatrele de operaţii din Afganistan, Kosovo şi Bosnia-Herţegovina, informează MApN într-un comunicat. 

„Sunt  bucuros de fiecare dată când am ocazia să vorbesc cu dumneavoastră, comandanţii detaşamentelor româneşti din teatrele de operaţii şi vă felicit pentru lucrurile deosebite pe care le faceţi, în primul rând în sprijinul populaţiei locale”, le-a transmis militarilor ministrul Mircea Duşa.

De asemenea, ministrul apărării naţionale a ţinut să le spună militarilor că, de fiecare dată când se întâlneşte cu oficiali NATO şi UE, primeşte cuvinte de laudă la adresa modului de executare a misiunilor, ultima dată fiind la reuniunea Consiliului Afaceri Externe al UE în formatul miniştrilor apărării din această săptămână.

„Ieri i-am vizitat pe colegii voştri răniţi în incidentul de la sfârşitul lunii martie, starea lor de sănătate e spre îmbunătăţire şi m-au rugat să vă transmit gândurile lor bune şi mult succes pentru a duce la final cu bine misiunea”, le-a mai spus ministrul Duşa.

Comandanţii detaşamentelor româneşti din teatrele de operaţii au informat conducerea Ministerului Apărării Naţionale despre modul de îndeplinire a misiunilor şi relaţiile pe care le au cu ceilalţi militari aliaţi sau structurile de securitate locale.

La final, cei doi oficiali le-au transmis militarilor sprijinul şi gândurile bune ale conducerii ministerului cu ocazia sfintelor Sărbători Pascale.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS