20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal politic între liberali şi social-democraţi

Scandal politic între liberali şi social-democraţi

\n

Între liderii organizaţiilor judeţene ale PNL şi PSD Gorj a izbucnit un nou scandal, după ce mai mulţi primari liberali au fost prezenţi la şedinţa în care a fost nominalizat candidatul PSD la Senat. Este vorba de ministrul pentru învăţământ superior, Mihnea Costoiu, care va intra în campanie electorală în Colegiul Uninominal numărul 2. La întâlnirea în care a fost votat candidatul organizaţiei judeţene a PSD au fost însă invitaţi şi edili ai PNL. Şapte dintre aceştia, între care şi cei din Rovinari, Bărbăteşti sau Drăguţeşti, au dat curs solicitării preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.
PNL Gorj are nominalizat un candidat propriu pentru postul de senator, în persoana primarului liberal Mihai Mazilu, din Târgu Cărbuneşti. Pentru a evita un conflict cu şeful PNL Gorj, senatorul Dian Popescu, edilii au declarat că au fost invitaţi la o şedinţă pentru accesarea de fonduri europene şi nu au ştiut că este vorba de o întâlnire politică a PSD.

Dian Popescu îl acuză de subminare

Liderul PNL Gorj, Dian Popescu, îl acuză pe Ion Călinoiu că subminează actuala conducere a liberalilor gorjeni şi este nemulţumit de modul în care primarii au înţeles să dea curs invitaţiei şefului Consiliului Judeţean. La rândul său, preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că primarii liberali ştiau că se duc la o şedinţă de partid, nu la o discuţie pe proiecte. Şapte primari PNL au participat la Comitetul Executiv al PSD Gorj, când a fost validat candidatul partidului la alegerile de pe Senat. Călinoiu se aşteaptă la susţinere din partea primarilor PNL, care însă au şi ei un candidat în persoana lui Mihai Mazilu.
„Am solicitat prezenţa oamenilor care ţin aproape. I-am invitat pe toţi primarii pentru a avea o bună prezenţă la alegerile europarlamentare. Unii au înţeles şi au venit. Din punctul nostru de vedere, USL există la nivel local şi este un proiect al PSD refacerea integrală a USL. Mulţi primari sunt nemulţumiţi că PNL a ieşit de la guvernare şi doreau să continue această colaborare politică. Nu i-a obligat nimeni pe primari să vină la şedinţă. Ei ştiau despre ce este vorba şi probabil că au dat acele răspunsuri să nu aibă probleme la partid. Chiar şi primarul Mazilu a dat un răspuns echilibrat şi a spus că respectă opţiunea primarilor de a participa la şedinţă“, a spus Ion Călinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS