14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateJandarmi mehedinţeni premiaţi la Campionatul de Unifight al MAI

Jandarmi mehedinţeni premiaţi la Campionatul de Unifight al MAI

\n

Plutonierul Alexe  Matei şi plutonierul major Ion Schintee sunt cei doi jandarmi care au adus medaliile de aur, argint şi bronz Jandarmeriei Mehedinţi în urma etapei finale a Campionatului de Unifight desfăşurat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

Cea de-a IX-a ediţie a acestei competiţii s-a desfăşurat la sala de atletism din municipiul Bacău în perioada 9-11 aprilie a.c. şi  a reunit la start 88 de  sportivi din toate structurile MAI. Karate–Do, Judo, Box, Kick Box, Kempo, Lupte, Tae Kwon Do, Jiu Jitsu sunt sporturile de luptă practicate de concurenţi.

Datorită bunei pregătiri, la ediţia din acest an cei doi luptători din cadrul Detaşamentului Mobil al Jandarmeriei Mehedinţi şi-au mai adăugat în palmares noi succese. Astfel, la categoria light 95 kg, plt.Alexe Matei a obţinut medalia de aur şi medalia de argint  la categotria full 95 kg. Antrenorul său, plt. maj. Ion  Schintee s-a poziţionat pe locul al III-lea, obţinând medalia de bronz la categoria full 85 kg.

Practicant al artelor marţiale din anul 1990 şi specilizat ca instructor în anul 2006, plutonierul major Ion Schintee se ocupă de pregătirea fizică a jandarmilor din structura de intervenţie. ,,Satisfacţia cea mai mare pentru mine nu este medalia pe care am obţinut-o, ci rezultatele onorabile pe care colegul şi elevul meu Matei  le-a obţinut. Fiecare concurs reprezintă un mod de a învăţa şi a mă perfecţiona. Probele au fost dificile, concurenţii foarte bine pregătiţi,  chiar dacă rolul meu  este de a antrena, am luptat pentru a le demonstra mai tinerilor mei colegi că indiferent de vârstă, prin muncă, ambiţie şi pasiune se  poate obţine performanţă”, ne-a spus colegul nostru la întoarcerea din ,,misiune”.

Câştigător al medaliei argint la campionatul de Unifight pentru a doua oară, plutonierul Alexe Matei ne-a împărtăşit impresii de la această competiţie: ,,Am participat la categoria cea mai grea dar experienţa dobândită în campionatele trecute, împletită cu mult antrenament şi discipină m-a ajutat să obţin aceste rezultate şi să reprezint cu mândrie Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi”.
 
Conform regulamentelor militare, pentru rezultatele obţinute, cei doi subofiţeri vor fi recompensaţi, medaliile obţinute reprezintă încununarea efortului depus şi a faptului că au reprezentat cu succes Jandarmeria Mehedinţi.
      
Competiţia de UniFight, desprinsă din disciplina pentatlonului militar, reprezintă un sistem sportiv dinamic, antrenant, inclus în pregătirea profesională a cadrelor din structurile specializate ale MAI, ce permite antrenarea complexă a tuturor calităţilor fizice şi abilităţilor în lupta corp la corp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS