16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCanada: Cinci studenţi au fost ucişi de fiul unui ofiţer de poliţie

Canada: Cinci studenţi au fost ucişi de fiul unui ofiţer de poliţie

\n

Cinci tineri, patru băieţi şi o fată, au fost ucişi marţi seara, în oraşul canadian Calgary, în timpul unei petreceri studenţeşti, când, aparent fără nici un motiv anume, unul dintre invitaţi i-a înjunghiat, potrivit www.calgarysun.com.
Trei dintre cei cinci studenţi au murit pe loc, în timp ce alţi doi s-au stins la spital, ca urmare a rănilor suferite. Aproape 20 de studenti şi-au dat întânire marţi seara într-o casă închiriată din Brentwood, în apropierea Universităţii din Calgary. Nimeni nu bănuia că petrecerea de sfârşit de trimestru avea să se transforme în scena unui adevărat masacru.
Rick Hanson, şeful poliţiei din Calbury a declarat într-o conferinţă de presă că aceasta este ce4a mai gravă crimă din istoria oraşului. „În jurul orei 1.20 dimineaţa, echipajele noastre au fost chemate să intervină pentru a opri un atac cu o armă alba aflat în plină desfăşurare. Suspectul a ajuns la petrecere, a făcut rost de un cuţit de bucătărie, apoi şi-a cautat victimele pe care le-a înjunghiat în repetate rânduri”, a declarat Rick Hanson
Potrivit martorilor, atacatorul,  Matt de Grood, de 23 de ani, a venit mai târziu la petrecere şi, desi avea la el o armă de foc, a căutat un cuţit cu care i-a injunghiat rând pe rând pe cei cinci studenţi cu varste cuprinse între 22 şi 27 de ani.
Suspectul, fiul unui cunoscut poliţist din oraş, a fost prins 40 de minute mai târziu, cu ajutorul unui câine. A fost apoi transportat la spital, unde a primit îngrijiri pentru muşcăturile suferite.
Nu se cunosc încă motivele pentru care tânărul i-a ucis pe cei cinci studenţi, însă, potrivit primelor informaţii, se pare că acesta nu se afla sub influenţa drogurilor sau a alcoolului atunci când a comis crimele.  Matt de Grood este acuzat de crimă de gradul întâi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS