15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProblemele Olteniei, la Parlamentul European

Problemele Olteniei, la Parlamentul European

http://www.youtube.com/watch?v=9-h4O5-jUmI

\n

Un grup de jurnalişti din Oltenia a participat, în perioada 10-11 aprilie, la o serie de seminarii şi întâlniri, organizate în Bruxelles, la Comisia Europeană, Parlamentul European şi la Centrul European pentru Jurnalism (EJC). Totul s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Oltenia, regiunea mea! O regiune bine informată!“, derulat de Asociaţia „Eurolife“ din Târgu Jiu.

În cadrul proiectului desfăşurat la Bruxelles a fost organizată şi o dezbatere pe formatul unei emisiuni de televiziune, în cadrul căreia europarlamentarul Norica Nicolai a răspuns la întrebările jurnaliştilor din Oltenia. Cei 15 jurnalişti olteni au adus în atenţia europarlamentarilor de la Bruxelles problemele cu care se confruntă regiunea noastră atât pe plan social, cât şi pe plan politic.
În ceea ce priveşte judeţul Dolj, europarlamentarul Norica Nicolai a răspuns la întrebările reporterilor legate de rata ridicată a şomajul în judeţul Dolj, dar a vorbit şi despre soluţiile concrete ce trebuie luate pentru a înlătura sărăcia din zona noastră. Alt subiect abordat în cadrul dezbaterilor a fost legat de motivaţiile pe care trebuie să le aibă oltenii pentru a merge la vot la alegerilor din luna mai.
Despre cum poate fi eradicată sărăcia din judeţul Dolj, europarlamentarul Norica Nicolai a declarat: „Primul lucru care trebuie făcut pentru a înlătura sărăcia este încercarea de a desprinde oamenii de dependenţa socială şi de a-i ajuta prin finanţări să realizeze o activitate. În România, foarte multe meserii sunt făcute la negru. Dacă statul ar avea curajul să dea şansa acestor oameni să plătească taxe mici, am avea un grad de ocupare mult mai mare a locurilor de muncă şi nu am mai avea atâta sărăcie. Dar dacă statul fiscalizează orice şi munca nu devine atractivă, avem sărăcie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS