13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMalurile Dunării, curăţate în cadrul proiectului "Let’s Do It, Danube!"

Malurile Dunării, curăţate în cadrul proiectului „Let’s Do It, Danube!”

Malurile Dunării vor fi curăţate chiar de Ziua Internațională a fluviului, pe data de 29 iunie 2014, în cadrul proiectului “Let’s Do It, Danube !”. 

După colaborarea din cadrul celor patru ediții ale zilei naționale de curățenie, echipa Let’s Do It, România! desfășoară pentru prima oară proiectul Let’s Do It, Danube ! împreuna cu Agenţia Naţională ”Apele Române”.

Proiectul cuprinde o campanie de educație, care a început, deja, în școlile din județele dunărene, și curățarea propriu-zisă, eveniment ce a consacrat mișcarea Let’s Do It, Romania!.

Prima etapă a proiectului a început, în data de 7 aprilie, printr-o amplă campanie de educație non-formală privind ecologia și protejarea mediului și a apelor și va continua până la terminarea anului educațional.

Județele implicate, în acest an, în cadrul zilei de curățenie sunt: Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța. Din 2010, până în prezent, echipele de voluntari “Let`s Do It, Romania!” au curățat 35 de zone în județul Tulcea și au participat la diferite evenimente pentru protejarea Dunării și a arealului Deltei Dunării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS