12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExpoziția "Spațiul European" ajunge la Craiova

Expoziția „Spațiul European” ajunge la Craiova

Expoziția „Spațiul European” a Comisiei Europene ajunge în piața Mihai Viteazul din Craiova. Orașul din Bănie va fi a 19-a gazdă a caravanei în turneul său european, după opriri în orașe precum Madrid, Roma, Bruxelles, Viena sau Londra.
Intrarea este liberă.
Programul de vizitaare este următorul: de luni până vineri, între orele 9.00 – 19.00 şi sâmbăta şi duminica, între orele 10.00 – 22.00.
Prezentări de 15 minute se vor desfășura zilnic cu începere de la orele 16.30, 17.30 și 18.30.

În cadrul expoziției vor fi ilustrate, într-un mod interactiv, beneficiile pe care spaţiul și programele spațiale ale Uniunii Europene le au pentru Pământ, inclusiv prin prezentări despre programele europene Galileo, EGNOS și Copernicus. Mai mult, cu ajutorul telescopului amplasat în spațiul expoziției vor putea fi observați pe cer sateliții europeni, iar vizitatorii vor avea la dispoziție “OmniGlobe”, o hologramă a atmosferei Pământului.
Pe lângă punctele de informare interactive din spațiul expoziției, accesibile oricând în timpul programului, se vor organiza câte trei prezentări de 15 minute în fiecare zi, susținute de specialiști într-un limbaj accesibil, urmate de întrebări și răspunsuri din partea publicului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS