18.8 C
Craiova
marți, 4 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Segarcea - trecut, prezent și viitor

Segarcea – trecut, prezent și viitor

\n

de Raluca BUZATU

Sub această sintagmă, vineri, 11 aprilie, la Casa de Cultură din Segarcea, s-au aniversat 55 de ani de existență a Liceului Tehnologic „Horia Vintilă“.
La eveniment, pe lângă reprezentantul Inspectoratului Școlar Dolj, autorități locale, elevi și actuali profesori, au fost prezenți și dascălii ce au format elevii încă din primul an de existență al liceului. Ion Mihai, profesor de limba și literatura română, dar și fost director, a spus: „Mi-am început cariera de profesor aici, în anii ’60. Observ că de la an la an se organizează tot mai bine aceste festivități“.
Cristina Păunescu, profesor coordonator, a făcut legătura între generații printr-un citat celebru: „Se spune că timpul trece. Timpul nu trece niciodată, noi trecem prin timp“. Astfel a început spectacolul susținut de elevi de la clasele primare până la cele de liceu. S-au recitat poezii, s-a cântat, dansat și s-au susținut diferite scenete. Toate momentele artistice i-au făcut pe cei din public să zâmbească.
„Mă simt bine că am terminat liceul, dar spectacolul a trezit în mine melancolie și aș mai vrea să fiu elev“, a spus Cosmin Bălan, fost elev.
Aceleași sentimente le trăiește și Constanța Popa, profesoară de limba și literatura română timp de 38 de ani: „Parcă timpul a trecut pe lângă mine. De fiecare dată când văd seriile de elevi și pe cei ce au fost elevii mei trăiesc cu fiecare momentul trecut și mă văd mereu tânără“.  
Actualii profesori încearcă să îi motiveze cât mai mult pe tineri să se implice în activități. „Din păcate, nu mai există interesul de acum 20 de ani“, a spus profesoara Cristina Păunescu.
Chiar și așa, directorul liceului, profesorul Claudiu Gavrilă, este optimist: „Mentalitățile sunt altele și la profesori, și la elevi. Aceștia au o personalitate ce iese în evidență, nu mereu așa cum trebuie, dar noi, profesorii, suntem aici să le modelăm caracterele și sper că o să reușim“.
A 55-a aniversare s-a încheiat pe scena Căminului Cultural cu toate generațiile de profesori și elevi reuniți într-o horă autentică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Aproape 200 de cadre medicale, confirmate cu COVID-19 la...

Şase focare de coronavirus sunt active în...

ȘTIRI GdS

Aproape 200 de cadre medicale, confirmate cu COVID-19 la...

Şase focare de coronavirus sunt active în judeţul Galaţi. Este vorba despre Spitalul Judeţean ”Sf. Andrei”, unde 193 de cadre medicale au...
00:03:15

Proteste la primăria Moţăţei: Unde este islazul comunal?

Zeci de ciobani din Moţăţei s-au adunat, ieri de dimineaţă, în curtea primăriei. Oamenii sunt revoltaţi pentru că nu au unde să...

Masca de protecţie, obligatorie în Centrul Vechi, pieţe, târguri,...

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU) a decis, luni, ca purtarea măştii de protecţie să devină obligatorie în zona pietonală a...

Amendă de 5.000 de lei pentru o terasă din...

Administratorul unei terase situată în Piaţeta Cazino din Mamaia a fost amendat de către Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) cu 5.000 de...

40 de persoane aflate pe un vas de croazieră...

Cel puțin 40 de pasageri și membri ai echipajului unui vas de croazieră norvegian au fost testați pozitiv cu COVID-19, spun oficiali...

Orban: Un grup interministerial evaluează cadrele didactice, infrastructura, distribuţia...

Orban: Un grup interministerial evaluează cadrele didactice, infrastructura, distribuţia elevilor în clase